Ionel Blănculescu: Florin Vlădan trebuie demis, iar privatizarea Cupru Min, supusă unei anchete

VIVIANI MIRICĂ
Ziarul BURSA #Materii Prime / 28 martie 2012

Analistul Ionel Blănculescu este de părere că Florin Vlădan trebuie demis, în urma declaraţiei "stupefiante" potrivit căreia statul român nu obligă firma Roman Copper la nicio investiţie, în urma achiziţiei Cupru Min: "Este vorba despre o descărcare stupefiantă de sarcini pentru cumpărător, incredibilă şi inacceptabilă. Întotodeauna vânzătorul pune condiţii. Florin Vlădan ar trebui demis de îndată pentru modul în care a manageriat privatizarea Cupru Min".

Totodată, Ionel Blănculescu afirmă că demiterea şefului OPSPI ar trebui să aibă şi alte argumente, precum faptul că nu ştie cine este în spatele firmei care a câştigat licitaţia: "E inadminisibil să spui că nu ştii cine se află în spatele firmei care a cumpărat Cupru Min, în proporţie de 100%. Apoi, este foarte grav că nu a impus condiţii legate de mediu cumpărătorului, a cărui activitate trebuie monitorizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului şi de alte instituţii abilitate. Operaţiunea de privatizare a Cupru Min ar trebui supusă unei anchete".

Ionel Blănculescu este de părere că societatea Cupru Min nu ar fi trebuit vândută, ci ar fi trebuit administrată de stat, prin numirea unui manager privat.

"Nu au avut curajul să oprească licitaţia, au preluat treaba asta de la ceilalţi (privatizarea Cupru Min a fost aprobată de Guvern încă din 2006-nr. red.). Cupru Min a avut profit într-un an de criză (în 2010, profitul companiei a fost de 4, 4 milioane euro-n. r.). Gândiţi-vă că a avut profit în condiţii grele, în situaţia în care a fost căpuşată clientela politică! Acesta reprezintă al treilea motiv pentru care care Florin Vlădan ar trebui demis!"

Domnul Blănculescu mai are o obiecţie la adresa declaraţiilor şefului OPSPI, potrivit cărora contractul de vânzare a Cupru Min ar putea fi făcut public, cu acordul Roman Copper: "Orice contract este făcut public, nu este secret. Dacă Petrom are contractul pe internet, în cazul Cupru Min, de ce nu s-ar întâmpla la fel? Doar studiul geologic referitor la rezervele de cupru este ţinut secret, în baza legii siguranţei naţional şi a minelor. Mediul economic nu mai are încredere că Florin Vlădan poate privatiza Oltchim, în condiţii legale. Acesta este al patrulea motiv pentru care ar trebui să fie demis".

Surse din piaţă: "Este posibil ca cei implicaţi în privatizarea Moldomin, care deţine 30% din rezervele de cupru ale României, să fie implicaţi şi în vânzarea Cupru Min. În primul caz, a fost arestat Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara. Urmează să cadă mai multe capete grele, posibil şi politicieni. Se pare că după arestarea judecătorului, urmează să mai fie arestaţi doi lideri ai PDL".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. niste infractori !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb