IRIDEX va instala un sistem de monitorizare a calităţii aerului în zona comunei Chiajna

D.I.
Companii #Mediu / 9 martie 2018

IRIDEX va instala un sistem de monitorizare a calităţii aerului în zona comunei Chiajna

IRIDEX va instala, prin investiţie proprie, un sistem performant de monitorizare a calităţii aerului, format din două aparate de măsură, unul în perimetrul depozitului ecologic şi cel de-al doilea, în una din zonele în care se reclamă disconfort olfactiv, se arată într-un comunicat al companiei, remis astăzi Redacţiei.

Potrivit estimărilor, sistemul va fi funcţional în luna iunie a acestui an.

IRIDEX solicită, de asemenea, implicarea activă a Primăriei Sectorului 1 şi sprijinul autorităţilor de mediu, în vederea monitorizării permanente a calităţii aerului, prin amplasarea în zonă a unei reţele de aparate de măsurare similare, care pot cuantifica eventualele depăşiri de concentraţii de poluanţi.

În opinia reprezentanţiilor companiei, această monitorizare va permite identificarea tuturor surselor de poluare a aerului existente în zona depozitului şi în cartierele învecinate. Pentru o totală transparenţă, datele măsurate pot fi afişate pe monitoare instalate în oraş sau pot fi preluate pe site-urile Primăriei şi ale autorităţilor naţionale de protecţie a mediului.

Cu o investiţie de 100.000 de euro, IRIDEX va instala, până în luna iunie a acestui an, un sistem performant de monitorizare, format din două aparate de măsură, care vor transmite datele măsurate în timp real către un sistem informatic. Unul dintre aceste două aparate va fi montat chiar în perimetrul depozitului de la Chiajna, iar cel de-al doilea, în una dintre zonele care reclamă disconfort. Aparate de înaltă sensibilitate şi tehnicitate, analizoarele unicat au fost comandate unui producător de renume mondial şi vor fi livrate în termen de 16 săptămâni, urmând ca în decurs de încă o lună să fie finalizate instalarea şi perioada de teste şi calibrări.

Sorin Matei, Director Tehnic al companiei IRIDEX, a declarat: "Este o investiţie necesară pentru a identifica sursa reală de poluare şi o modalitate concretă de a-i asigura încă o dată pe cetăţenii care reclamă disconfort că depozitul nu afectează nici calitatea aerului şi nici sănătatea lor. Încurajăm autorităţile locale să facă demersuri pentru instalarea unor staţii de monitorizare similare în perimetrul Sectorului 1. Ne-am declarat disponibilitatea de a le oferi sprijin în acest proces, urmând să asigurăm expertiză tehnică pentru instalarea acestor dispozitive. Fără implicarea factorilor de decizie din cadrul autorităţilor publice, cetăţenii nu vor reuşi să afle care sunt cu adevărat sursele de poluare şi nici efectele acestor surse în deprecierea calităţii aerului respirat".

Potrivit sursei citate punctul de măsură este format din trei componente principale: analizorul (aparatul de măsură), data-loggerul care arhivează, calculează şi înregistrează valoarea măsurată de-a lungul unui interval de timp, şi un sistem informatic care colectează şi prelucrează toate aceste date, respectiv le transmite în sistem GPRS. Opţional, se poate adăuga şi cea de-a patra componentă - o staţie meteo, care permite cuantificarea parametrilor meteorologici, variabile extrem de importante în modelarea dispersiei. Aceste aparate măsoară concentraţiile de hidrogen sulfurat şi dioxid de sulf în aerul ambiental şi poate pune în evidenţă eventualele depăşiri. Pe baza valorilor măsurate de fiecare dintre aceste aparate, în urma unor studii de dispersie, poate fi determinată probabilitatea locaţiei unei surse de poluare.

În cele din urmă, IRIDEX îşi reafirmă speranţa că Primăria Sectorului 1 va depune eforturi pentru implementarea corectă şi imediată a tuturor măsurilor precizate în "Planul Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul Bucureşti", în conformitate cu promisiunile electorale şi în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii cetăţenilor din acest sector.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb