Irigaţiile, la control

Cristina Mihalaşcu
Ziarul BURSA #Politică / 25 iunie 2009

Irigaţiile, la control

Deputaţii au adoptat în şedinţa de Plen de ieri, un proiect de Hotărâre privind înfiinţarea unei comisii de anchetă care va cerceta situaţia sis­temelor de irigaţii şi a altor sectoare de îmbunătăţiri funciare.

Cu 188 de voturi pentru, niciun vot împotrivă şi trei abţineri, deputaţii au acceptat începerea anchetării modului în care au fost gestionate fondurile pentru agricultură în zona irigaţiilor, precum şi valoarea pierderilor înregistrate de lipsa apei pentru culturile agricole din ţară.

Solicitarea de înfiinţare a acestei comisii a fost făcută de către coaliţia de la guvernare, de grupurile parlamentare PD-L şi PSD+PC, care au susţinut importanţa acestei comisii în dezbaterile din plen.

"Premierul Emil Boc şi ministrul Gheorghe Pogea au tăiat în acest an banii pentru irigaţii, în condiţiile în care se ştia că va fi un an secetos, de aceea este necesară realocarea banilor ministerului Agriculturii", a declarat Aurelia Vasile, vicelider PSD+PC.

De asemenea, domnia sa a precizat că data raportului final al comisiei se va fixa între 10-12 august, perioadă propice, pentru că la finele lunii august se preconizează şi rectificarea bugetară care va aduce fonduri pentru culturile din această toam­nă.

Din partea PD-L, deputatul Petru Călian a susţinut că o asemenea comisie este "imperios necesară", concluzionând ironic că "omul bun vrea vara sanie şi iarna cal".

Din comisie vor face parte deputaţii PD-L Tabără Valeriu şi Gheorghe Tinel, din partea PSD+PC, Victor Surdu şi Culiţă Tărâţă, din partea PNL Mihai Banu şi Ion Tăbugan, UDMR îl va desemna pe Istvan Antal şi grupul minorităţilor pe Ştefan Buciuta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb