Italia, Franţa şi Germania vor puteri sporite pentru blocarea achiziţiilor străine

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2017

Italia, Franţa şi Germania vor puteri sporite pentru blocarea achiziţiilor străine

Italia, Franţa şi Germania i-au cerut Comisiei Europene să întărească actualele reglementări care le permit statelor membre UE să blocheze preluarea companiilor europene de către societăţi din afara blocului comunitar, au informat ieri două publicaţii din Italia, preluate de Reuters, conform Agerpres.

Il Sole 24 Ore şi La Stampa susţin că, în data de 28 iulie, Italia, Franţa şi Germania au trimis o scrisoare executivului comunitar, în care cer să aibă puterea de a interzice sau de a impune condiţii unor cumpărători potenţiali "care operează cu reguli care nu sunt conforme cu piaţa sau care nu respectă regula reciprocităţii pentru achiziţii".

Liderii UE au convenit în luna iunie să analizeze cu atenţie investiţiile făcute de companiile de stat din China, iar Italia, Franţa şi Germania au fost de acord cu ideea de a permite UE să blocheze investiţiile chineze.

Conform scrisorii citate de Il Sole 24 Ore şi La Stampa, sunt vizate toate companiile considerate de interes strategic sau preluările finanţate de fonduri suverane sau agenţii de stat. "Nu este o formă de protecţionism, ci mai degrabă să dăm o şansă de monitorizare a operaţiunilor care sunt incompatibile cu legislaţia europeană", susţine ministrul italian al Industriei, Carlo Calenda.

Cele trei ţări menţionate au recomandat ca în conformitate cu noile reglementări, care nu ar trebui să înlocuiască legislaţia naţională, statele membre ar trebui să informeze Comisia Europeană la fiecare şase luni cu privire la toate investiţiile companiilor din afara blocului comunitar, exceptând cele din sectorul de apărare.

Deşi scrisoarea trimisă Comisiei nu menţionează nicio ţară sau o firmă anumită, pare să fie motivată de recentele achiziţii făcute de companiile chineze în Europa.

În luna iulie a acestui an, Guvernul german a adoptat un decret care înăspreşte regulile privind investiţiile străine în companiile de importanţă strategică, pe fondul apetitului Chinei pentru companiile germane.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb