ITALIA: Partidul Liga al lui Salvini conduce detaşat în ultimele sondaje înaintea alegerilor europene

I.M.
Internaţional / 11 mai 2019

Matteo Salvini (Sursă foto: Twitter)

Matteo Salvini (Sursă foto: Twitter)

Partidul Liga, de extremă-dreapta, al vicepremierului şi ministrului italian de interne Matteo Salvini are un avans semnificativ, chiar dacă uşor redus, în ultimele sondaje de opinie din Italia înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, relatează DPA.

Italia va vota pentru PE la 26 mai. În ultimele două săptămâni de campanie nu mai pot fi publicate sondaje de opinie, iar interdicţia a intrat în vigoare la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, scrie Agerpres.

Sprijinul pentru Liga se situează la 31,6%, în uşoară scădere faţă de săptămâna trecută, de la 32,3%, conform unei medii făcute din mai multe sondaje de opinie, publicată vineri de site-ul YouTrend şi de agenţia de presă AGI.

Salvini este vârful de lance al unei noi alianţe europene a partidelor populiste de extremă-dreapta înaintea alegerilor pentru PE, conform Agerpres.

Mişcarea 5 Stele (anti-sistem), care guvernează împreună cu Liga, cu care are însă o relaţie tot mai tensionată, se află pe poziţia a doua, cu 22,3%, urmată îndeaproape de Partidul Democrat, formaţiune de opoziţie de centru-stânga, cu 21,4%.

Alte două partide de opoziţie ar mai depăşi pragul naţional de 4%: Forza Italia, formaţiunea conservatoare a fostului premier Silvio Berlusconi, cu 9,6%, şi Fraţii Italiei, partid de extremă-dreapta, cu 5,2%.

+Europa, un partid eurofil condus de fostul comisar european şi ministru de externe Emma Bonino, s-ar afla la 3,1% în media sondajelor YouTrend/AGI, însă un alt sondaj, lansat tot vineri, îl plasează peste pragul de 4%, conform Agerpres.

Sondajul Demos & Pi, publicat de ziarul de centru-stânga La Repubblica, precizează de asemenea că două treimi dintre votanţi sunt indecişi şi că popularitatea guvernului format din Liga şi M5S a coborât în premieră la 50%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb