"Iukos" negociază cu guvernul restructurarea datoriilor

Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iunie 2004

Compania petrolieră rusă "Iukos" şi guvernul de la Moscova încearcă să ajungă la o înţelegere privind datoriile de 3,4 miliarde de dolari pe care societatea le are către Fisc, astfel că părţile au început negocierile în acest sens. Ministrul rus al Finanţelor, Alexei Kudrin, declară că numai prin restructurarea debitelor poate fi evitat falimentul societăţii petroliere. Kudrin mai afirmă că societatea petrolieră va avea suficiente resurse ca să-şi plătească datoriile, în situaţia în care îşi va scoate la vînzare unele active. În urma anunţului privind negocierile, acţiunile "Iukos" au cîştigat aproximativ 7 procente.

Amintim că, săptămîna trecută, "Iukos" a propus guvernului de la Moscova, printr-o scrisoare adresată premierului Mihail Fradkov, un plan privind datoriile sale către organele fiscale. Conducerea "Iukos" a cerut restructurarea pe o anumită perioadă de timp a debitelor amintite, respectiv "dezgheţarea" activelor sale, astfel încît să le poată înstrăina pentru acoperirea taxelor şi penalităţilor pe care le datorează. "Dacă activele vor fi dezgheţate, «Iukos» poate să-şi acopere, pînă la finele anului, circa 70% din taxele datorate", afirmau reprezentanţii companiei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat, la rîndul său, în urmă cu cîteva zile, că se opune falimentării companiei "Iukos", al doilea producător de petrol din ţară. Drept urmare, acţiunile "Iukos" au cîştigat 38% pe piaţa de la Moscova.

Dacă va intra, totuşi, în faliment, "Iukos" nu-şi va mai putea realiza obiectivul stabilit pentru următorii trei-patru ani, respectiv o producţie de 90 milioane tone de ţiţei (660 milioane de barili). Cifra de afaceri a companiei s-ar ridica, în aceeaşi perioadă, la 18 miliarde de dolari.

Fostul preşedinte al firmei "Iukos", Mihail Hodorkovski, cel mai bogat om din ţară, a fost arestat în data de 25 octombrie 2003, în baza acuzaţiilor de fraudă şi evaziune fiscală. Hodorkovski este un cunoscut susţinător şi finanţator al opoziţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb