IULIU WINKLER, PARLAMENTAR PPE: "Europa să aplice în continuare măsurile antidumping împotriva Chinei"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 mai 2016

Zeci de mii de locuri de muncă din România, puse în pericol

Comisia Europeană trebuie să găsească, din decembrie 2016, soluţia tehnică pentru ca să poată aplica în continuare măsuri antidumping, de apărare comercială, împotriva Chinei, este de părere Iuliu Winkler, parlamentar PPE (Partidul Popular European).

Domnia sa a afirmat ieri, în cadrul unui seminar organizat în Parlamentul European, că, în decembrie anul curent, expiră acordul de aderare a Chinei la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), potrivit căruia, la 15 ani de la semnarea documentului în 2001, membrele OMC vor recunoaşte în mod automat statutul de economie de piaţă pentru China, ceea ce va împiedica aplicarea de măsuri antidumping împotriva ţării asiatice.

"Cei 15 ani au trecut, termenul în acest sens vine în decembrie, iar recunoaşterea statutului de economie de piaţă pentru China înseamnă, din punct de vedere tehnic, imposibilitatea de a mai aplica măsuri antidumping pentru produsele chinezeşti ajunse pe pieţele europene", a spus domnul Winkler, adăugând: "Acest lucru loveşte într-un mod chiar dur anumite industrii, în primul rând pe cea a oţelului, apoi industria chimică, ceramică, dar şi alte sectoare în care, în acest moment, UE aplică 52-53 de măsuri în vigoare".

Conform europarlamentarului PPE, în China există o supracapacitate şi o supraproducţie extraordinară de oţel, de zeci de milioane de tone, iar în aceste condiţii ţara asiatică ar trebui să-şi restructureze unităţile, să le închidă pe cele neperformante, neecologice, mai ales pe cele care nu respectă drepturile muncitorilor.

"Va trebui să facem ceva: în primul rând, trebuie să luăm o decizie politică în legătură cu această recunoaştere sau nerecunoaştere", a atras atenţia Iuliu Winkler, adăugând, însă, că în situaţia în care Europa nu recunoaşte statutul de economie de piaţă al Chinei, Beijingul va acţiona UE în judecată la OMC. "Ce se va întâmpla la OMC, nu ştim, dar UE spune că dreptul internaţional trebuie aplicat".

Europarlamentarul a menţionat că, la nivel european, trebuie decise acum măsuri, fie că acest lucru se va face sectorial, adică vor fi stabilite instrumente pentru apărarea anumitor industrii, fie vor fi adoptate alte instrumente. "Avocaţii Comisiei lucrează acum, intensiv, pe această soluţie", a precizat domnia sa, adăugând că sunt puse în pericol sute de mii de locuri de muncă în UE, odată cu eliminarea măsurilor împotriva Chinei, din care multe zeci de mii în România.

Domnul Winkler a mai declarat că Parlamentul European a solicitat întocmirea unui studiu de impact în privinţa numărului exact al locurilor de muncă ce vor fi afectate, care va apărea în lunile iunie-iulie, iar propunerea Comisiei privind măsurile este aşteptată prin iulie-septembrie.

Winkler: "Opinia unanimă a Parlamentului European este că economia Chinei nu este de piaţă".

Winkler: "China este partenerul strategic al UE şi al României".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hmmmmmm

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb