JIM ROGERS:  "Vine sfârşitul economic: vor dispărea oameni"

Internaţional / 12 iunie 2017

Jim Rogers (Sursa foto: Captură 3dots.ro)

Jim Rogers (Sursa foto: Captură 3dots.ro)

Cunoscutul finanţist american Jim Rogers a avertizat cu privire la o criză economică majoră, într-un interviu acordat emisiunii The Bottom Line.

"Pregătiţi-vă pentru că vom avea cele mai mari probleme economice din viaţa noastră. Când se va întâmpla, mulţi oameni vor dispărea", a declarat milionarul, cunoscut pentru previziunile sale în domeniul economic. Rogers avertizează cu apariţia unei noi perioade de speculă excesivă, un aşa numit "bubble" sau bulă economică, care va trage după ea soarta multor investitori şi poate duce la colaps economic. Rogers a identificat în mod corect, încă din 2002, ultima criză financiară americană.

Conform investitorului american, instituţii cu istorie în piaţa financiară pur şi simplu vor fi şterse de pe hartă, în situaţia unei perioade prelungite de ştiri negative, de datorii din ce în ce mai mari din partea actorilor statali. "Veţi vedea [cum se închid - n.r.] bănci, spitale şi universităţi", a avertizat el. Rogers a amintit problemele Chinei cu privire la datoria suverană, dar şi politica administraţiei Trump, care în relaţia cu China poate impune taxe de până la 45% pe produsele importate. "Când va face asta, se termina totul", a declarat Rogers. "Istoria este foarte clară în ceea ce priveşte războaiele economice, care duc la probleme, chiar dezastre, conflicte de tipul războaielor convenţionale", a mai arătat investitorul.

Transformarea sistemului monetar într-unul computerizat poate duce la o sclavie virtuală faţă de state, care controlează infrastructurile de transfer al banilor, conform finanţistului. Astfel, libertăţile cetăţeneşti pot suferi masiv de pe urma unei societăţi fără bani gheaţă. "Nu vom mai avea la fel de multe drepturi", a declarat Rogers. Unele state americane deja nu pot face tranzacţii cash peste anumite limite impuse de guvernul federal. Dolarul american se va aprecia prea mult, a avertizat, de asemenea, Rogers, arătând că poate deveni, în sine, o bulă financiară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Old-fashioned man ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb