JOCURILE PARALIMPICE Ministrul medaliat, premieră sportivă

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 30 august 2021

Ministrul medaliat, premieră sportivă

Ţara noastră reuşeşte să scrie istorie în sport chiar şi în momentele mai puţin faste ale acestui domeniu de activitate. Eduard Novak este primul ministru în funcţie care câştigă o medalie la Jocurile Paralimpice. Performanţa merită semnalată şi salutată. Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a obţinut medalia de argint în proba de urmărire individuală 4000 m din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. În finală, Novak l-a înfruntat pe slovacul Jozef Metelka, care a câştigat aurul. Novak mai are în palmares trei medalii la Jocurile Paralimpice, la ediţiile trecute ale competiţiei: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4). La festivitatea de premiere Novak a declarat: "Mulţumesc tuturor. E ceva fantastic. Nu-mi vine să cred ce se întâmplă". Premierul Florin Cîţu l-a felicitat pe Eduard Novak: "Încă o medalie pentru România! Felicitări, Eduard Novak pentru argintul obţinut la proba de urmărire individuală 4.000 m pe velodrom la Jocurile Paralimpice, care se desfăşoară în aceste zile la Tokyo. Un ministru bun, un sportiv performant! Baftă în continuare! Mult succes tuturor sportivilor care fac parte din delegaţia României la Jocurile Paralimpice! Mândri de voi!". Vicepremierul Kelemen Hunor s-a declarat mândru de reuşita colegului de cabinet: "Argint pentru Novak Eduard! Ministrul Sportului a câştigat argintul la proba sa favorită, cursa de urmărire individuală 4.000 m. De acum, nu doar că el este primul ministru în funcţie care participă la Jocurile Paralimpice, ci şi primul care câştigă o medalie atât de importantă! Felicitări, Ede! Suntem mândri de tine!".

Pe de altă parte, Alex Bologa a obţinut medalia de bronz la categoria -60 kg din cadrul competiţiei de judo de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Bologa l-a învins în confruntarea pentru locul trei pe Sherzod Namozov, din Uzbekistan. Anterior, românul a trecut de japonezul Takaaki Hirai şi apoi a fost învins de azerul Vugar Shirinli, în semifinale. Alex Bologa mai are în palmares o medalie de bronz câştigată la Jocurile Paralimpice din 2016, la Rio de Janeiro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari pentru medalia de la jocurile paralimpice si asteptam una si pentru performante in calitatea de ministru.

    Ca tot am pomenit de ministru, trebuie reglementata activitatea federatiilor astfel incat sa fie inlocuiti presedintii in termen de 30 de zile de la ratarea obiectivului principal. In acest fel indivizi ca Burleanu ar fi fost demisi prin lege dupa ratarea calificarii la CE si la CM.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb