JOHN ENGLER, FOST GUVERNATOR MICHIGAN:  "N-ar fi surpriză ca în spatele protestelor anti gazele de şist să fie Rusia"

F.A.
Companii / 10 noiembrie 2013

Republicanul John Engler, preşedintele Business Roundtable (BRT), asociaţia managerilor celor mai puternice corporaţii americane, a sugerat că în spatele protestelor împotriva gazelor de şist s-ar putea afla interese din Rusia, adăugând că e doar o opinie, fără a deţine dovezi în această direcţie.

"Unii nu acceptă concurenţa din alte surse. Poate fi ridicată şi această problemă. Nu cred că ar fi o surpriză să aflăm că protestul poate fi finanţat de Rusia, care are interese legate de resursele din România. Dar, acestea fiind spuse, există mai multe interese economice. (...) Nu ştiu asta. Doar sugeram că... Şi noi avem proteste legate de protecţia mediului. Nu ştiu dacă oamenii au fost plătiţi sau nu de către cineva. Dar informaţiile de la care au pornit nu sunt întotdeauna fundamentate pe date ştiinţifice", a declarat John Engler, preşedintele Business Roundtable, la o emisiune televizată, conform Mediafax.

El a admis că în societăţi deschise astfel de proteste sunt permise, fiind de părere că provocarea este, dacă te afli de cealaltă parte a baricadei, să explici cu atenţie şi cu multe detalii de ce crezi că este o decizie potrivită.

În opinia lui, provocarea este ca oamenii să înţeleagă care este baza protestelor lor, dacă se bazează pe date ştiinţifice sau dacă la mijloc sunt interesele concurenţei.

Cât priveşte Statele Unite, Engler susţine că SUA pot atinge un nivel maxim de independenţă energetică datorită exploatării gazelor de şist.

John Engler este de părere că interesul României în domeniul gazelor de şist ar trebui să ia în considerare avantajul competitiv în ceea ce priveşte preţul energiei.

"Şi în SUA au fost dezbateri asupra exploatării gazelor de şist şi despre modalităţile de refacere a mediului. Datele ştiinţifice sunt favorabile. E un sistem sigur, dacă este aplicat aşa cum trebuie", a mai spus el, motivând că operaţiunile se desfăşoară la mare adâncime.

Preşedintele BRT este de părere că astfel nu este ameninţată pânza freatică şi că "riscul de afectare a mediului nu este mare".

Pe de altă parte, el a admis că mai multe state americane, între care New York, interzic explorarea gazelor de şist. "Nu toate statele americane susţin explorarea gazelor de şist", fostul senator precizând că, în timp ce Pennsylvania şi Ohio "promovează agresiv folosirea gazelor de şist", statul New York interzice explorarea gazelor de şist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb