JOHN J. HARDY, SAXO BANK: "Discursul lui Yellen nu va schimba piaţa"

Laura Boico
Bănci-Asigurări / 26 august 2016

Preşedintele Fed, Janet Yellen va ţine un discurs, programat pentru azi la reuniunea bancherilor centrali de la Jackson Hole, SUA.

John J. Hardy, şeful strategiei FX de la Saxo Bank, consideră că nu sunt mari şanse să se observe vreo mişcare radicală din partea Fed, pe termen scurt, potrivit unui comunicat al băncii remis redacţiei.

"Valutele forte sunt în marje foarte strânse înaintea discursului preşedintei Rezervei Federale pe care îl va ţine azi, la reuniunea bancherilor centrali de la Jackson Hole, Wyoming, SUA. Piaţa pare să anticipeze că va... ieşi ceva din asta, dar o fi suficient să ai puţin mai mult decât nimic? Părerea mea este că nu sunt mari şanse să vedem vreo mişcare radicală din partea Fed, pe termen scurt. Dacă atenţia pieţei e concentrată pe momentul în care Janet Yellen va anunţa următoarea creştere de dobândă, cred că vom fi foarte dezamăgiţi. Chiar dacă ne va oferi azi un indiciu, tot cred că vor mai trece câteva sesiuni de tranzacţionare până când piaţa va asimila anunţul", precizează John Hardy.

Acesta mai spune că este important să se intuiască politica Rezervei Federale pe termen lung şi evoluţia pe care îl va avea dolarul.

"Important e să intuim politica Rezervei Federale pe termen lung şi modul în care dolarul va reacţiona pe parcurs. Oficialii Fed nu par foarte abili în a stabili o politică într-o direcţie sau alta - şi nu cred că doamnaYellen va schimba asta. Nu se va întâmpla mare lucru pentru piaţă acum, dar ar putea avea implicaţii serioase dacă vom continua să vedem acelaşi gen de date fundamentale - de exemplu, dacă datele vor fi tot mai slabe, răspunsul Fed ar putea fi chiar mai prost decât ce s-a întâmplat în primele zile ale crizei financiare. Prin urmare, hai să ne concentrăm pe mesajele menite să ne orienteze pe termen lung", specifică şeful strategiei FX de la Saxo Bank.

"Şi, dacă tot vorbim de termene lungi şi aşteptăm să se întâmple ceva, celălalt eveniment important de la care aşteptăm veşti e reuniunea Băncii Japoniei, pe 21 septembrie. Per ansamblu, avem pieţele blocate de aceste "evenimente" de vară şi cred că preţul pe care-l vom plăti va fi un surplus de volatilitate, pentru că traderii sunt frustraţi de marje şi de lipsa unor trenduri la tranzacţionare", mai spune Hardy.

Aceasta este de părere că există riscul ca perechea valutară USDJPY să piardă 5%, dar spune că tot e mult mai bine decât să vadă Banca Japoniei aruncând din nou bani din elicopter.

"Apoi, mai cred că dolarul neozeelandez e subevaluat. Dacă dolarul american va pierde din stamină după discursul de azi, e de aşteptat ca NZDUSD să mai scadă câteva procente. De asemenea, anticipăm că GBPUSD va testa nivelul de 1.25.

Aşadar, cam acestea sunt cele câteva idei legate de evoluţia pe termen lung post-discursul lui Yellen - cel mai probabil ele vor fi testate mai întâi de piaţa de opţiuni, dacă pe celelalte pieţe se va tranzacţiona în aceste marje, cu o lipsă de reacţie a dolarului, pe fondul unui speech dezamăgitor al preşedintei Fed la Jackson Hole", potrivit acestuia, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb