Judecarea recursurilor în dosarul "Zambaccian" se reia în septembrie

Ziarul BURSA #Politică / 4 iunie 2013

Judecarea recursurilor în dosarul "Zambaccian" se reia în septembrie

Instanţa supremă a amânat, ieri, pentru 9 septembrie judecarea recursurilor făcute în dosarul "Zambaccian" şi a stabilit ca la acest termen să fie audiaţi soţii Adrian şi Dana Năs­tase, Irina Jianu şi martorii Cristina Popa şi Ioan Păun.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme care judecă recursurile din dosarul Zambaccian a decis amânarea după ce a stabilit ce probe vor fi discutate la termenul următor.

Astfel, instanţa a admis depunerea mai multor înscrisuri privind construcţia imobilului din Zambaccian, facturi pentru bunuri provenite din China, o hotărâre judecătorească, dar şi alte înscrisuri.

Totodată, instanţa a luat act de faptul că soţii Adrian şi Dana Năs­tase, precum şi fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Irina Paula Jianu, doresc să dea declaraţii amănunţite în faza recursului. Judecătorii au admis, de asemenea, reaudierea martorei Smaranda Corbeanu, în legătură cu fapta de şantaj.

Instanţa a mai dispus, din oficiu, reaudierea martorei Cristina Popa şi a fostului consul al României în China Ioan Păun, arătând că se impune acest lucru la recurs.

Tot ieri, judecătorii au respins două solicitări ale avocaţilor de emitere a unor adrese către guvern şi Ministerul Afacerilor Externe, în vederea solicitării unor stenograme ale unor şedinţe.

Instanţa supremă a respins şi cererea avocaţilor lui Adrian Năstase de recuzare a judecătoarei Ioana Bogdan din completul de cinci magistraţi care judecă recursurile.

Avocaţii au arătat că au depus două cereri de recuzare a judecătoarei Ioana Bogdan. Unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase, Liviu Popescu, a explicat instanţei că una dintre cele două solicitări reprezintă efectiv cererea de recuzare, iar a doua este o cerere de constatare a nelegalităţii tuturor actelor normative care au stat la baza transferului Ioanei Bogdan din funcţia de procuror DNA în cea de judecător la instanţa supremă, potrivit Mediafax. Avocatul a arătat că judecătoarea Ioana Bogdan nu mai poate face parte din acest completul, întrucât s-a pronunţat anterior în dosarul "Trofeul calităţii", în judecarea fondului cauzei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb