JUDECĂTORIA BÂRLAD:  S-a prescris abuzul în serviciu de care e acuzat primarul Mihai Chirica în dosarul Skoda

G.D.
Miscellanea / 16 ianuarie 2023

S-a prescris abuzul în serviciu de care e acuzat primarul Mihai Chirica în dosarul Skoda

Judecătoria Bârlad a decis astăzi că fapta de abuz în serviciu de care este acuzat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, într-un dosar al Parchetului General din 2021, s-a prescris, potrivit minutei instanţei. Hotărârea nu e definitive, informează G4Media.

În ianuarie 2021, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie - mai 2013, pe când era viceprimar al Iaşului, Chirica a întocmit caietul de sarcini pentru achiziţionarea a patru autoturisme astfel încât acestea să nu poată fi cumpărate decât de la Skoda.

Prejudiciul rezultat în urma comiterii infracţiunii este de jumătate de milion de lei, mai precizează procurorii.

În acest dosar, alături de Chirica, au mai fost trimişi în judecată alţi cinci inculpaţi, printre care şi fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita.

"Inculpatul Chirica Mihai, în calitate de viceprimar al municipiului Iaşi, înlocuitor de drept al primarului (autoritate executivă a administraţiei publice locale şi ordonator principal de credite), în exercitarea atribuţiilor conferite prin lege cu privire la gestionarea fondurilor publice şi a patrimoniului public, cu referire la repartizarea, angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor bugetare, în perioada februarie - mai 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, prin încălcarea dispoziţiilor legale, a aprobat mai multe documente prin care se solicita "achiziţionarea a 4 (patru) autoturisme cu un grad de operativitate ridicat şi dotate corespunzător", aprobând ulterior şi Caietul de sarcini privind furnizarea a 4 (patru) autoturisme prin leasing operaţional, document în conţinutul căruia au fost inserate specificaţii tehnice proprii unui anume producător şi unei anume mărci, respectiv ale mărcii Skoda", se arată în comunicatul Parchetului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asta este justitia din Romania asteapta prescrierea faptelor. La puscarie cu toti judecatorii a caror dosare s-au inchis cu prescrierea faptelor. Sa li se ridice toate drepturilor. Hotilor pe mana cu inf.rac.torii.

    Doar nu primesc degeaba acele salarii si pensii. Faptul ca s-au prescris multe dosare demonstreaza ca si-au facut "FOARTE BINE TREABA".

    Si uite asa, incet incet, sint albiti toti oamenii partidului...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb