Jurnalistul acuzat de şantaj rămâne sub control judiciar şi are interdicţia de a profesa

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 19 aprilie 2016

Curtea de Apel Târgu Mureş a menţinut măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul jurnalistului Tănasă Julien, împotriva căruia Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş a început urmărirea penală pentru şantaj, i-a interzis să profeseze în această perioadă şi i-a impus obligaţia de a nu lua legătura cu patru martori din dosar, transmite Agerpres.

Încheierea este definitivă, însă Curtea de Apel Târgu Mureş i-a atras atenţia ziaristului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau cu arestarea preventivă.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, săptămâna trecută, într-un comunicat de presă, că procurorii DNA-Serviciul Teritorial Târgu Mureş l-au reţinut şi au dispus începerea urmăririi penale a suspectului Tănasă Julien cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Potrivit documentului, în cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din judeţul Mureş (denunţător în cauză), i s-a propus, printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a câştiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord.

Comunicatul DNA precizează că, la data de 24 martie 2016, într-un restaurant din Luduş, denunţătorul s-a întâlnit cu suspectul Tănasă Julien pe care l-a recunoscut ca fiind acelaşi jurnalist care, în urmă cu 4 ani, l-a denigrat în publicaţia sa, avantajându-l şi favorizându-l pe contracandidat să câştige acele alegeri. Cu ocazia acelei întâlniri, suspectul i-a dat de înţeles candidatului că, pentru ajutorul dat atunci adversarului său ar fi primit bani, însă nu a precizat ce sumă primise de la persoana respectivă.

"În acelaşi context, pentru a-i face acelaşi serviciu, suspectul Tănasă Julien i-a cerut denunţătorului suma totală de 3.500 euro, asigurându-l totodată că va câştiga fără dubiu alegerile cu ajutorul acţiunilor sale pe care le va îndrepta împotriva celui pe care-l ajutase să devină primar în urmă cu 4 ani. În continuare, suspectul Tănasă Julien i-a mai spus denunţătorului că, în urmă cu 4 ani, procedase în aceeaşi manieră şi cu alţi candidaţi la funcţiile de primar din alte trei comune. Ulterior, la începutul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denunţătorului că, în cazul în care nu îi va aduce suma de bani, redusă în urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o înţelegere cu contracandidatul său şi va avea grijă din nou ca acesta să câştige alegerile locale. De asemenea, denunţătorul urma să fie denigrat din nou în publicaţia electorală ce urma a fi difuzată în comuna respectivă, prin prezentarea unor fapte neadevărate, ori a unora adevărate, dar cu caracter compromiţător", se arată în comunicat.

DNA a subliniat că, la data de 11 aprilie 2016, în condiţiile stabilite la întâlnirile anterioare, denunţătorul i-a remis suspectului Tănasă Julien suma de 2.500 euro pretinsă, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Înainte de a fi reţinut de procurorii DNA, Tănasă Julien a adunat semnături pentru a-şi depune candidatura pentru fotoliul de primar al comunei Sântana de Mureş şi şi-a anunţat intenţia de a candida prin publicaţia periodică pe care o deţinea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb