KATALIN NOVAK: "Papa se declară surprins de rezultatele Ungariei în legătură cu politica pro-familie"

G.D.
Internaţional / 26 august 2022

"Papa se declară surprins de rezultatele Ungariei în legătură cu politica pro-familie"

Papa Francisc s-a declarat surprins aflând despre rezultatele politicii pro-familie a Ungariei, inclusiv creşterea de două ori a numărului de căsătorii şi o scădere de 50% a numărului de avorturi, a declarat preşedinta Katalin Novak la Radio Vatican, după ce s-a întâlnit cu suveranul pontif într-o audienţă privată ieri la Roma, relatează astăzi agenţia MTI, potrivit Agerpres.

Novak a spus că întâlnirea lor a durat peste 40 de minute şi discuţiile s-au purtat în limba spaniolă. Papa şi-a exprimat aprecierea şi "discuţiile noastre au avut un ton foarte sincer", a precizat Novak.

Politica pro-familie a Ungariei a fost de asemenea discutată şi suveranul pontif a fost luat prin surprindere aflând despre realizările acesteia, a spus Novak. El şi-a exprimat regretul pentru faptul că în Europa şi într-o mare parte a lumii dezvoltate căsătoria nu mai este la modă, a adăugat preşedinta Ungariei.

"În Ungaria, familia este importantă pentru oameni şi aceasta trebuie sprijinită", a spus Novak, adăugând că "ideologiile dăunătoare ce vizează destrămarea familiei tradiţionale trebuie respinse".

Războiul din Ucraina a fost un alt subiect discutat la întâlnire, a mai anunţat Novak, adăugând că "rolul pe care liderii femei îl pot juca în soluţionarea paşnică a situaţiilor de conflict a fost de asemenea abordat". "I-am cerut suveranului pontif să acţioneze pentru promovarea păcii, pentru că este în interesul nostru comun de a ajunge la pace cât mai curând posibil", a adăugat ea.

Novak a mai spus că i-a înmânat personal o invitaţie papei Francisc de a reveni la Budapesta pentru o vizită mai lungă decât anul trecut în cadrul Congresului Euharistic Internaţional ţinut în capitala Ungariei. El a reafirmat că doreşte să viziteze Ungaria şi şi-a exprimat speranţa că aceasta ar putea avea loc în prima jumătate a anului viitor, a adăugat Novak.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb