KBC şi Unicredit contestă oficial oferta depusă de RCI, BRD şi ING pentru listarea FP

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 septembrie 2010

KBC şi Unicredit contestă oficial oferta depusă de RCI, BRD şi ING pentru listarea FP

Companiile Unicredit CA-IB şi KBC Securities s-au adresat din nou comisiei de selecţie a intermediarului pentru listarea Fondului Proprietatea (FP) pentru a contesta oferta depusă de consorţiul Raiffeisen Capital&Investment - BRD - ING Bank, pe motiv că termenul limită de depunere a fost depăşit, anunţă Mediafax.

Companiile contestatare susţin că oferta consorţiului format din Raiffeisen Capital & Investment (RCI), ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti şi BRD - Groupe Societe Generale, care a câştigat licitaţia pentru intermedierea listării la Bursă a fondului, a fost depusă cu mai mult de 7 minute peste termenul limită, respectiv 18 august, ora 14:00.

Totodată, consorţiul Unicredit - KBC este nemulţumit de modul în care oferta pe care au depus-o a fost evaluată.

"Contestaţia pe care am depus-o astăzi are două aspecte: pe de o parte suntem nemulţumiţi de modul în care oferta noastră a fost evaluată, iar pe de altă parte cerem nulitatea ofertei consorţiului condus de Raiffeisen Capital&Investment", a declarat directorul general al Unicredit CA-IB, Liviu Giugiumică, citat de agenţia de presă.

Unicredit şi KBC au sesizat, pe 18 august, comisia de selecţie a intermediarului din cadrul FP, susţinând că RCI, ING şi BRD au depăşit termenul limită de depunere a ofertelor.

"Pe 18 august am sesizat comisia de selecţie a Fondului Proprietatea în privinţa faptului că termenul limită de depunere a ofertelor a fost depăşit în cazul RCI - ING - BRD şi am depus caseta preluată de la firma care asigură supravegherea video a locaţiei. Pe înregistrare se vede clar că reprezentanţii RCI, liderul de consorţiu, au depus oferta cu 15 minute după Unicredit-KBC şi nu după două minute cum figurează în regis-trul Comisiei. Această sesizare nu a fost luată în considerare şi prin urmare am decis să contestăm oferta depusă de acest consorţiu", a declarat, Bogdan Juravle, manager equity markets la KBC Securities.

Înregistrarea conform căreia termenul limită de depunere a ofertei a fost depăşit a fost postată pe internet, pe portalul YouTube.

Dana-Mirela Ionescu, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al Raiffeisen Capital&Investment, declara, la acea dată, că oferta a fost depusă înainte de expirarea termenului limită.

RCI, BRD şi ING au câştigat licitaţia cu un total de 95 de puncte, pe locul al doilea situându-se consorţiul BCR-Wood&Company Financial Services-Intercapital Invest, cu un total de 84 de puncte.

Consorţiul KBC Securities - UniCredit CA-IB s-au situat pe locul al treilea, cu 79 de puncte, fiind urmat de BT Securities, care a obţinut 78,5 puncte, în cadrul procesului de selecţie.

"Nu cred că oferta noastră pentru intermedirea listării FP a fost corect evaluată, având în vedere că punctajul pe care l-am obţinut pentru pregătirea profesională a fost nul. În perioada analizată KBC a avut o cotă de piaţă cu peste 50% mai mare faţă de oricare alt concurent activ pe bursa", a adăugat Juravle.

Ministerul Finanţelor Publice este acţionarul majoritar al FP, cu o participaţie de 52,84%, în timp ce 3.941 de persoane fizice deţin 33,74% din titluri, iar 124 de companii au 13,4% din capitalul social.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb