KIEV Obiectivul Rusiei este de a prelua total Donbasul şi de a distruge armata ucraineană

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 19 aprilie 2022

Sursa foto: www.facebook.com/ Володимир 3еленський

Sursa foto: www.facebook.com/ Володимир 3еленський

Obiectivul noii ofensive ruse în estul Ucrainei este de a prelua total provinciile Lugansk şi Doneţk, de a stabili o legătură terestră între acele teritorii şi Crimeea şi de a distruge forţele armate ucrainene, a declarat astăzi Ministerul Apărării ucrainean, transmite Reuters, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleksandr Motuzniak, a spus că forţele ruse atacă pe tot frontul din estul Ucrainei, încercând să încercuiască oraşe din regiunea Donbas.

''Eforturile principale (ale forţelor ruse) sunt pentru a cuceri poziţiile deţinute de trupele ucrainene şi ruşii nu au renunţat la încercarea de a obţine control deplin asupra oraşului Mariupol'', a explicat Motuzniak.

''De obicei, ei fac aşa: pregătire a artileriei percutante, o tentativă de a bombarda poziţii speciale, încercări de a contracara acţiunile unităţilor forţelor urmate ale Ucrainei, încercări de a încercui unităţile noastre şi de a captura aşezări. Rusia duce războiul în principal conform cu manualele epocii sovietice'', a subliniat reprezentantul Ministerului Apărării ucrainean.

De partea sa, Ministerul rus al Apărării a cerut astăzi luarea de măsuri pentru evacuarea eventualilor civili aflaţi la combinatul siderurgic Azovstal, din portul strategic Mariupol.

Anterior, ministerul a afirmat că a deschis un coridor pentru forţele ucrainene care dau curs ofertei ruse de a capitula, de a preda armele şi de a părăsi în siguranţă oţelăria Azovstal.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a estimat că livrările occidentale de arme către Ucraina ameninţă să ducă la prelungirea conflictului militar.

''Statele Unite şi ţările occidentale pe care ele le controlează fac totul pentru a prelungi operaţiunea militară specială. Creşterea amplorii livrărilor străine de arme arată hotărârea lor de a convinge regimul de la Kiev de a lupta «până la ultimul ucrainean» '', a spus Şoigu, potrivit agenţiei de presă Interfax.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ''operaţiune militară specială pentru denazificarea'' ţării vecine.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Mare scofala. Asta stim si noi de 50 de zile. Armata ucrainiana este deja praf si pulbere.

    1. In armata rusa creste dramatic incidenta cazurilor de deces cauzate de silicoza.

    obiectivul rusesc e "independizarea" si apoi alipirea la Rusia a Lugansk, Donetk, Mariupol si Crimeea. ... altfel spus, Crimeea cu o banda de contact teritorial cu restul Rusiei.

    acesta e obiectivul minim pentru 9 mai.

    de obiective mai mari nu vorbim acum ca nu e politicos.  

    1. De ce să nu fie politicos? Doar corectitudinea politică e menită a fi politicoasă și plicticoasă. Dacă tot faci referire la acestea, ar fi mai politicos să fie explicitate/clarificate, altfel mi se pare nepoliticos față de cei mai noi de pe forum, care nu înțeleg limbajul aluziv.

      Îl poți ignora liniștit. Omul are probleme.

      te pot ignora linistit, am probleme mai mari decat sa-mi bat capul cu tine....

      dar hei! ... de fapt nu am nici o problema in viata! Logic gandind... inseamna ca de fapt esti atat de mic si neimportant incat nu contezi deloc ? ...  

      obiective mai mari.... adica extinderea conflictului dinspre Ucraina spre Rep Moldova , apoi Romania (in acest caz Ungaria saliveaza din greu) si apoi spre Balcanii de Vest .... un fel de "reorganizare" (statala, de granite, etc) realizata de Rusia cu forta pe principiul "the highest bidder" in cazul relatiilor vasal-suzeran aratate fata de Rusia (vezi cazul cu Orban care se freaca de picioarele lui Putin de multi ani).

      Rusia are, deci, niste nazbatii in cap ....cu arome imperiale .... eu nu consider ca se vor realiza.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb