Kievul îşi asigură un cap de pod peste râul Dnipro

A.F.
Internaţional / 25 aprilie 2023

Kievul îşi asigură un cap de pod peste râul Dnipro

Trupele ucrainene au stabilit poziţii pe malul estic al râului Dnipro în sudul regiunii Kherson, potrivit unor rapoarte, relatează BBC.

Regiunea este parţial controlată de Rusia, iar traversarea râului ar putea fi semnificativă în viitoarele ofensive. Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în SUA, afirmă că bloggerii militari ruşi au postat "suficiente imagini geolocalizate şi rapoarte text pentru a confirma" avansul.

Militarii au raportat o "anumită mişcare peste Dnipro" în apropierea oraşului Kherson.

Armata ucraineană nu a confirmat mişcarea, în timp ce Rusia a negat rapoartele. Dar dacă rapoartele potrivit cărora Ucraina a asigurat un cap de pod pe malul estic sunt corecte, ar putea fi semnificativ pentru a ajuta Kievul să respingă trupele ruseşti.

Un avans ucrainean în zonă ar putea, în viitor, chiar să taie coridorul terestru către peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Cu toate acestea, experţii militari spun că orice mişcare a trupelor ucrainene în zona capului de pod - care este străbătută de câmpii inundabile, canale de irigaţii şi alte obstacole de apă - ar fi o sarcină dificilă. Iar avansurile ucrainene ar fi şi mai complicate de avantajul semnificativ al Rusiei în aer.

Armata ucraineană vorbeşte de ceva timp în mod public despre pregătirile pentru o contraofensivă majoră, fără a preciza unde şi când ar putea fi lansată.

Până în prezent, toată regiunea Kherson de pe malul estic al Niprului a fost sub control rusesc, râul lat servind drept barieră naturală. Capitala regională - aşezată pe malul vestic - a fost eliberată de forţele ucrainene în noiembrie anul trecut.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "experţii militari spun că orice mişcare a trupelor ucrainene în zona capului de pod - care este străbătută de câmpii inundabile, canale de irigaţii şi alte obstacole de apă"

    Asa este. Este zona Dacha in care ucrainienii tot incearca sa aduca cu barcile de desant inca de acum cateva luni. Aduc materiale, rusii ii bombardeaza, omoara niste ucrani, vin colegii si ii duc cu barca inapoi. Este un exercitiu de PR. In realitate contra-ofensiva va mai intarzia. Dar presa vestica trebuie sa faca propaganda. A fost promisa o contra-ofensiva, trebuie sa vada ceva.... "Petre Roman, fa-te ca lucrezi". 

    Zona Dacha este extrem de mlastinoasa, fara niciun drum real care duce de la si la ea. De aceea a fost abandonata de rusi imediat dupa retragerea din Herson. Concluzia... este o fumigena a presei Vestice ca sa tina calda opinia publica a tarilor NATO carora li se cere acum sa contribuie cu 1% din PIB la inarmarea Ucrainei. 

    MINCIUNI ȘI PROPAGANDĂ PRO-UCRAINA ! ... PENTRU JUSTIFICAREA UNOR NOI AJUTOARE MILITARE OCCIDENTALE CĂTRE UCRAINA . DAR NU VOR AJUTA LA NIMIC . DIMPOTRIVĂ ! ...

    Romanasii inca nu si'au asigurat un cap de pod la Braila peste "raul Dunarea".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb