KLAUS IOHANNIS A GĂSIT ŢAPUL ISPĂŞITOR: PSD, vinovatul moral pentru tragedia de la Piatra Neamţ

George Marinescu
Politică / 17 noiembrie 2020

PSD, vinovatul moral pentru tragedia de la Piatra Neamţ

PSD şi baronii roşii sunt vinovaţii morali pentru tragedia de sâmbăta trecută de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, în care şi-au pierdut viaţa, în urma unui incendiu, 10 pacienţi de Covid-19 internaţi la ATI, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinţei de presă săptămânale ţinută la Palatul Cotroceni.

"Subfinanţarea, proasta cheltuire a banului public în spitale, corupţia endemică, incompetenţa şi neimplicarea au măcinat sistemul medical şi au făcut tinerii profesionişti să plece în străinătate. (...) Aceiaşi politicieni care au lăsat România în colaps, acum strigă de pe margine. Să nu ne limităm la a identifica doar pe cei care au greşit tehnic, punctual, la Piatra Neamţ, pentru că problema este mai gravă de atât. Există şi un vinovat moral, cel care a blocat lună de lună Guvernul în Parlament şi a cerut oamenilor să nu respecte regulile în pandemie. În acelaşi spirit, autorităţile locale pesediste au aplicat după ureche măsurile de la centru în spirit electoral. La Piatra Neamţ, baronii roşii au schimbat directorii de spital de capul lor refuzând colaborare cu DSP sau cu experţii din Ministerul Sănătăţii. Autorităţile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu alocă resurse suficiente şi preferă improvizaţii care în cele din urmă în mod tragic fac victime. Aceasta situaţie nu poate continua aşa. România are nevoie de reforme profunde care sunt posibile cu sprijinul larg al unei noi majorităţi parlamentare. (...) Mai vinovaţi sunt cei care au guvernat mai mult în ultimii 30 de ani, adică PSD, care este vinovatul moral. Vinovatul tehnic va fi găsit fiecare în parte", a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că sistemul sanitar din ţara noastră trebuie regândit din temelii, iar după tragedia de la Piatra Neamţ este nevoie de o analiză reală a contractelor de mentenanţă şi service din spitalele publice.

"În condiţiile subfinanţării spitalelor, fondurile pentru service şi mentenanţă au fost mereu insuficiente, iar aceste probleme au fost neglijate ani la rând. În condiţiile suprasolicitării, reţelele de suport pot fi depăşite, ceea ce creează riscul major al unei tragedii ca aceea de la Piatra Neamţ. (...) Trebuie evitate suprasolicitarea unor reţele şi improvizaţiile la reţelele electrice. Nu e nevoie doar de control, de verificare, e nevoie de intervenţie, de refacere şi îmbunătăţire a unor sisteme. (...) Pe termen lung, trebuie preluată de Ministerul Sănătăţii coordonarea actului medical, pe baza unui pachet de legi ale sănătăţii care va fi promovat de o nouă majoritate parlamentară, după alegerile din 6 decembrie", a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă există vinovaţi moral şi în cazul municipiului Sibiu, care a fost carantinat după ce s-a instalat confortabil pe primul loc, la nivel naţional, la incidenţa ratei de infectare cu Covid-19, preşedintele a evitat să identifice un vinovat politic, ci a arătat spre anumite persoane.

"Cred că acolo lucrurile s-au mişcat prea încet şi din păcate a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru a accelera un pic decizia de carantinare, situaţie neplăcută pentru orice sibian. Eu sper şi cred că sibienii vor respecta normele, ca Sibiul să nu mai fie în topul infectărilor din România. Persoane cu putere de decizie au fost eliberate din funcţie sau au renunţat la funcţie şi se vor găsi alţii care vor lucra mai aplicat şi mai eficient", a spus Klaus Iohannis.

Referitor la tragedia de la Piatra Neamţ, şeful statului a precizat că aceasta nu poate fi comparată cu tragedia de la Colectiv, deoarece sistemul de sănătate a fost adus în starea actuală de guvernele pesediste, în timp ce Cabinetul Orban şi-a asumat guvernarea în condiţii grele, în timp ce alţii au preferat să stea acasă şi să comenteze.

Întrebat de ce a fost nevoie, după cinci ani de la tragedia de la Colectiv, ca medicul erou de la Piatra Neamţ să fie transferat pentru tratament în Belgia, în condiţiile în care în 2016 şi 2020, Cabinetele care au guvernat - Cioloş şi Orban - au fost impuse de preşedintele ţării, Klaus Iohannis a arătat: "În 2016, a fost un guvern tehnic minoritar, care din păcate nu a reuşit să mişte mult şi nu se aştepta nimeni să facă o reformă în acel an electoral. La fel şi Guvernul Orban este minoritar până la alegeri şi e evident că nu se aştepta cineva să facă reforme. Reformele se fac cu o majoritate parlamentară solidă care sprijină guvernul şi care înţelege nevoia de reformă. Noi am avut, timp de trei ani, diverse guverne pesediste, care au avut o majoritate parlamentară pe care au folosit-o la irosirea banului public".

Şeful statului a mai spus că, pentru evitarea producerii unei noi tragedii precum aceea de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, va avea o nouă şedinţă de lucru la Cotroceni, unde, pe lângă experţii din sănătate, vor participa şi cei din domeniul instalaţiilor şi echipamentelor medicale, precum şi cei din domeniul reţelelor electrice, urmând a se trasa un plan de măsuri pentru următoarea perioadă pentru secţiile ATI din toate spitalele din ţară.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Asta, din pacate pentru noi, e nebun.

    1. Adica nu e bun sau tu care esti nebun ai identificat un alt nebun ?

      Presedintele nostru,intaiul fizician al tarii,ne-a explicat ca in lupta cu virusul Covid-19 ori esti prost,ori esti precaut.Adica prostul se infecteaza ,iar cel precaut nu se infecteaza.Acum,daca aplicam Principiul lui Arhimede,Teorema lui Pitagora si Legea 1 a termodinamicii,putem calcula coeficientul de frecare si deplasarea unui corp pe plan inclinat,din care rezulta ca in orasele cu cei mai multi infectati sunt,procentual,cei mai multi prosti.Asadar,urmand regula de trei simple si regula B Complex,Sibiul este de departe orasul cu cei mai multi prosti pe unitate administrativ teritoriala,urmat de Cluj si Timisoara.Locuitorii orasului Caracal se caca pe ei de ras pentru ca au si ei de cine sa rada.!

      Faina analiza. Mulțumesc, pot zimbi în toată comedia asta sinistra.

      Si eu

    Acest politruc n-ar trebui să facă propaganda electorala prin intermediul conferințelor de presă pe care le tine în calitate de înalt demnitar al statului.

    CNA ar trebui sa se sesizeze pentru campanie electorală mascată un favoarea PNL, prin intermediul unei emisiuni televizate in care cealalta parte nu are reprezentant, ceea ce este ilegal.

    Acest Iohannis este o lighioana mai marsava decât Băsescu. 

    1. Bah Cristiane, hai pe partie ca ne-au chemat sa facem slalome printre prostiile tale.

    Psd a facut multe reforme ..dar in justitie pentru a-si scapa proprii hoti de puscarie in..sanatate sa mai faca si altii Noi psedisti ne-am facut datoria fata de tara si popor

    1. Cea mai buna reforma facuta de PSD in justitie este ca D-na Udrea se plimba pe unde vrea iar Dragnea sta si vegheaza de la . Bune reforme a mai facut domnul dragnea??????

    Psd a facut multe reforme ..dar in justitie pentru a-si scapa proprii hoti de puscarie in..sanatate sa mai faca si altii Noi psedisti ne-am facut datoria fata de tara si popor

    ....Psd a facut multe reforme ..dar in justitie pentru a-si scapa proprii hoti de puscarie in..sanatate sa mai faca si altii Noi psedisti ne-am facut datoria fata de tara si popor

     

    Nu criminalule nu psd este vinovat ,vinovat esti tu cu gasca pnl ista ,nu te ai plimbat tu cu orban si tatarau prin atatea spitale si ne ai spus ca este totul bine ,nu a ti trecut voi spitalele judetene prin ordin de ministru spital covid sub stricta voastra supraveghere nu veneai tu la televizor si laudai guvernul ce bine a gestionat spitalele iar acum la o tragedie nu este raspunderea voastra ,ne spuneti ca este a noastra si a psd ,vina psd ului este ca nu a facut referendum pentru demiterea ta si ca a votat guvernul tau de prosti si analfabeti

    Probabil ca cineva a apasat din gresala(sau nu) pe butonul Robotului autist de la Cotroceni, declansandu-i astfel placa cu PSD! Asta imi aminteste de un film foarte vechi cu Iurie Darie, al carui robot creat chiar de personajul lui, rostea mereu cuvintele: "Palaria si paltonul dumneavoastra! Eu sunt robotul Mitica!" Astazi, placa este alta: "PSD e de vina si de nervi imi arunc paltonul pe masina SPP-ului! Eu sunt Robotul Plavanica"!

    Multumim din inima partidului si conducatorului sau iubit Iliescu ce l-a facut prostanac Mircea Geoana ,lui Adrian Nastase cu al lui "mic Titulescu" Victor Ponta, lui Mircea Geoana subminat de Victor Ponta si acolitii lui Basescu ca la pus prim ministru pe Ponta , lui Dragnea ce a "lucrat " in campania lui Ponta de si-a rupt gatul la prezidentiale si i-a luat locul in partid , lui Dancila ce l-a "lucrat" pe Dragnea de a ajuns la puscarie si i-a luat locul la partid , lui Ciolacu ce ia lucrat din parlament pe toti ...

    numai "lucraturi" si reforme ...asteptam in continuare cu viu interes prosteala pregatita pentru electoratul "captiv" si "antena" la Partid .(cine misca nu mai misca )

    din toata schema asta Respect "Mr Geona! "(prostanac e cine-a zis...ar fi fost erou national daca-si lua o gaura la revolutie si nu ne arunca pe noi in ea) 

    la prima vedere pare a fi tupeu

    la a doua pare a fi prostie 

    la a treia pare ca vrea sa fie SMecher 

    la a patre ne convinge ca este un retardat 

    la a cincea genereaza certitudinea unui penal 

    bai cotroceni, pe alte meleaguri pana acum erai cersetor 

    la noi inca esti presedinte 

    dute mai nenicule si tine-i trena lui Merkel 

    ai fi un f bun majordom (te si vad in pozitia ghiocelului) 

    dute si lasa-ne cat mai poti merge pe picioruselel tale! 

    E TIMPUL!

    1. Eu il vad in pozitie de capra! Mai ales ca ii sustine tot timpul, pe dezaxatii din LGBT!

    Aveți parțial dreptate.

    Cred că e necesar să vă uitați și la propriul guvern și la dumneavoastră. 

    Eu nu îmi doresc instituții castrate care doar sa găsească vinovați și scuze, îmi doresc instituții sa acționeze. 

    V-am votat , dovediți că ați meritat acel vot.

    A arata cu degetul către alții nu e suficient. 

    noroc cu fetele mari din pnl ! unde sint miliardele , disparute ca apa in nisip , sub pretextul pandemiei ?

    X,Y,Z, ....cu nume și ,, pronume "....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb