KLAUS IOHANNIS: ''Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului''

G.U.
Politică / 3 iunie 2021

''Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului''

Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului, dar există soluţii care pot fi puse în aplicare în acest domeniu, a declarat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de Asociaţia Green Revolution, cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei, informează Agerpres.

"Este evident că soluţii există şi, dacă vrem să ne uităm la ce avem, chiar şi în România este suficient să ieşim puţin din Bucureşti. Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului, dar există soluţii în altă parte, ele pot fi văzute, pot fi copiate sau pot fi luate de inspiraţie, însă, în general, nu cred că putem să marşăm pe ideea că noi în România nu ştim ce trebuie făcut şi cum trebuie făcut", a afirmat şeful statului, la evenimentul la care a participat şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

În opinia şefului statului, în Bucureşti, până acum, "s-au făcut mult prea puţine". "Auzim de la domnul primar general că ştie ce trebuie rezolvat, are soluţii şi, cu siguranţă, în perioada următoare lucrurile se vor îmbunătăţi. Nu-şi doreşte nimeni să meargă în oraş şi să fie prins într-un ambuteiaj, putem să pornim de la premisa simplă că oricine îşi doreşte să se circule fluent. Cum se ajunge acolo, sigur, este o chestiune şi de investiţie, şi de tehnică, şi de planificare", a spus acesta.

Iohannis a evidenţiat că "nu există o soluţie minune, cum nu există o reţetă minune". "Să nu ne imaginăm că este suficient să tragem o linie pe prima bandă. Este poate o idee care duce undeva dacă este combinată cu multe alte măsuri care vin să pună respectivul proiect în practică. Dar, până la urmă, da, este nevoie şi de investiţii substanţiale în infrastructură", a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a amintit că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede sume importante pentru investiţii în transport. "Nu doar investiţi în drumuri, ci inclusiv investiţii semnificative în infrastructura pentru transportul alternativ. Prevede sume importante pentru achiziţii de mijloace de transport în comun moderne, nepoluante şi toate acestea trebuie puse în practică într-un timp record, într-un timp foarte scurt, până în 2026", a explicat şeful statului.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. MARS CRIMINAL ÎN SERIE, W. C. UL PUBLIC AL GAOR DE LA BRUXELLES, CINE A FOST PRIMAR GENERAL NU CUMVA SPANCHIUL DE BĂSESCU CARE A LINSA ÎN PI DA PE HITLERISTA DE MERKEL CA SA TE PUNĂ PE TINE TRĂDĂTORUL E DE TARA, CĂLCĂTOR ULE PESTE CADAVRE, FETELEUL E, STERPACIUNE PREȘEDINTE ȘI EL SA NU ÎNTRE PE VIATA LA PUȘCĂRIE CARE ÎMPREUNĂ VOI O MERITAȚI SLUGILE LUI ANTICRIST. CE AI FĂCUT TU ÎN 8 ANI DE PREȘEDINTE. NIMIC, NIMIC, NIMIC.

    Bine ca e Sibiul, pe care l-ai pastorit multi ani.

    Da, face Nicusor Dan! A a nuntat ce face, creste si mai.mult pretul parcarii!! Ca de facut parcari, face si el ca si firea, nimic, zero! El e preocupat de piste de biciclete, trebuie sa mergem toti cu bicicleta, precum chinezii! Ca e orasul lui si al masii si trebuie sa ne dea el voie sa mergem cu masina! Un incompetent cum rar am vazut, un inchipuit mincinos care ne a pacalit pe toti!

    O sa vedem bebelusii transportati in portbagajul bicicletelor atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna. Cine scapa scapa, cine nu .....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb