Klaus Iohannis: "Finalul de an este o bună ocazie pentru a privi spre viitor cu optimism şi încredere"

S.B.
Politică / 31 decembrie 2023

Klaus Iohannis: "Finalul de an este o bună ocazie pentru a privi spre viitor cu optimism şi încredere"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în anul 2023 românii au traversat "vremuri de adâncă încercare şi profunde incertitudini", dar România a rămas o ţară sigură, cu o guvernare stabilă, care a continuat să modernizeze marile sisteme publice, informează Agerpres.

"Dragi români, pe măsură ce ne apropiem de începutul unui nou an reflectăm la ce a însemnat 2023 pentru fiecare dintre noi, dar şi pentru parcursul nostru colectiv. Am traversat împreună vremuri de adâncă încercare şi profunde incertitudini. Cu un război încă în desfăşurare la graniţele noastre, România a rămas o ţară sigură. Suntem membri ai NATO, avem cele mai mari garanţii de securitate din istorie şi astfel fiecare dintre noi este apărat în faţa oricărei posibile ameninţări. Am reuşit să menţinem o guvernare stabilă care a continuat să modernizeze marile sisteme publice, de la educaţie, la sănătate, la infrastructură şi administraţie", a spus Iohannis în mesajul de anul nou.

El a adăugat că România are "o economie robustă" şi şi-a consolidat independenţa energetică, inclusiv prin folosirea tehnologiilor verzi care protejează mediul.

"Finalul de an este şi o bună ocazie pentru a privi spre viitor cu optimism şi încredere. Avem un uriaş potenţial de dezvoltare, iar anul electoral 2024 ne va pune în faţa unor opţiuni care vor marca destinul ţării noastre. De aceea, pentru a reuşi să transformăm România în ţara pe care ne-o dorim, este vital să ne exercităm dreptul de vot la toate rundele de alegeri care vor urma. Să întâmpinăm aşadar anul 2024 cu speranţă şi cu convingerea că împreună putem depăşi orice obstacol. În acest spirit al unităţii şi al solidarităţii, vă urez tuturor un an nou cu sănătate, plin de bucurii şi împliniri! La mulţi ani!", a spus şeful statului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Multumita presedintelui Iohannis , girantul integrarii in Schengen si girantul obtinerii banilor din PNNR (granturi si imprumuturi cu dobinda extrem de mica ) , Romania se dezvolta asa cum ea nu a mai fost vreodata .Opozitia si-a aratat limitele ea nemaiavind ce promite .Iohannis a rezolvat totul .Sondajele la zi vor arata o Opozitie prabusita de partea careia se vor situa doar fostii comunisti si rusofilii .

    1. Vine 1 ian. sau 1 april. ?

      După așa laude, mai că-mi vine sa-l iau la mine acasă să petrecem de revelion :) 

      esti la mina libera ?

      In afara de faptul ca huzureste la Viena pe stipendiile romanesti si face politica acelui cancelar extremist ,nu se vede nimic bun legat de Viena . In plus ,de 2 ani de zile in site uri internationale anglo saxone circula (repetat) o justificare nerusinata si complet falsa a conditionarilor pe care le intimpina politicienii romani . Pe yahoo ,pe FT ,pe Bloomberg se tot comenteaza ca motivul refuzurilor repetate de acces ale Romaniei la forurile europene de drept ar fi o instabilitate politica ,pentru ca s au schimbat mai multi premieri in ultimii 4 ani !!!?? S au schimbat premieri dar coalitiile de la baza au ramas , a ramas aceeasi linie in programele de guvernare si a existat o majoritate guvernamentala sigura ,care a progresat legislatii si promisiuni mult intarziate ! Fake news ul asta apare repetat de mai bine de 2 ani si ignora faptul ca aceleasi 2 partide au format fundatia unei majoritati de guvernare iar programele de guvernare erau cam in aceeasi scoala de gandire ,fiind negociate intre cele 2 partide ! Chiar nu e nici un consilier care sa urmareasca si sa contracareze aceste comentarii defaimatoare si total false ?! Din atatea pozitii care mananca paine pe politica externa la presedintie ,MAE , ambasade ,guvern etc ...nu exista nimeni autorizat sa faca drept la replica la aceste falsuri intr o presa influenta international in mediile politice si de bussines ? Verdictul acesta anglo american fals fals fals ,afecteaza imaginea Romaniei in mediul investitional ,ca acei investitori nu au timp sa urmareasca toate svircolirile politicii romanesti !

    Cel mai slab președinte pe care România la avut vreodată...

    Lingușitor, un yes man, politicieni care nu vad interesul țării, ci vad interesele altora mult mai importante,

    Rus cum ziceți ca sunt va doresc la mulți ani!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb