KLAUS IOHANNIS: "Inundaţiile care au afectat ţara sunt consecinţa schimbărilor climatice"

A.D.
Politică / 24 iunie 2020

"Inundaţiile care au afectat ţara sunt consecinţa schimbărilor climatice"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj în contextul inundaţiilor grave din ultimele zile. Preşedintele a vorbit despre necesitatea unor proiecte pe termen lung care să reducă efectul schimbărilor climatice şi care să îi protejeze pe români în faţa inundaţiilor, conform Digi24.ro.

Declaraţia preşedintelui:

"Ne confruntăm în aceste zile cu o serie de inundaţii severe, care au afectat viaţa a mii de români şi au produs pagube însemnate în foarte multe gospodării. În plină criză sanitară cauzată de epidemia de COVID-19, avem, iată, şi o altă situaţie gravă, cu consecinţe pe termen lung pentru toţi cei aflaţi în aceste zone sinistrate.

Vreau să transmit un mesaj de solidaritate familiilor greu încercate. Autorităţile depun toate eforturile pentru a-i ajuta pe oameni, pentru a le proteja pe cât posibil gospodăriile şi a le asigura celor afectaţi ceea ce au nevoie în aceste momente dramatice.

Este tragic că aceste fenomene meteorologice extreme s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate.

Din nefericire, inundaţiile cu consecinţe grave sunt fenomene care se repetă frecvent în România şi trebuie să fim mult mai bine pregătiţi în a le gestiona. Soluţiile există şi ele vor trebui puse în aplicare. Ceea ce vedem acum este consecinţa amplificării schimbărilor climatice şi a ignorării timp de ani de zile a acestor pericole. Odată cu schimbările climatice, apar din ce în ce mai multe fenomene meteo extreme şi în ţara noastră.

Luna iunie, de exemplu, a acestui an a fost cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani, fapt care a generat inundaţii severe şi numeroase probleme într-un interval de timp foarte scurt. Este imperativă o schimbare rapidă de abordare pentru a putea răspunde eficient unor situaţii de o asemenea amploare. Va trebui să depăşim mentalitatea că e suficient să construim încă câteva diguri pentru a stopa inundaţiile. Digurile nu sunt suficiente.

Conservarea fondului forestier şi campanii susţinute de împădurire sunt soluţii aflate la îndemână, care au nenumărate efecte benefice atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru protecţia malurilor cursurilor de apă, din perspectiva combaterii inundaţiilor.

O parte semnificativă din fondurile europene de care va beneficia România în următorul exerciţiu bugetar 2021-2027 va trebui să fie direcţionată către proiecte legate de combaterea schimbărilor climatice, aşa numitul Pachet Green Deal, propus de Comisia Europeană. Împreună cu Guvernul, vom face demersurile necesare astfel încât proiecte de acest tip să poată fi implementate şi să aibă drept efect prevenirea unor inundaţii similare cu cele din aceste zile sau chiar unele mult mai grave.

Această schimbare de mentalitate despre care vorbeam este obligatoriu să aibă loc acum pentru a evita aceste drame pe care oamenii le trăiesc în fiecare an când avem ploi abundente.

În acelaşi timp, în contextul multiplicării avertizărilor meteorologilor, fac un apel către cetăţeni: Rămâneţi vigilenţi, fiţi precauţi şi evitaţi deplasările în zonele care prezintă riscul să fie puternic afectate! Este, totodată, nevoie de solidaritate, de sprijin din partea tuturor, mai ales în comunităţile şi localităţile sinistrate, care să contribuie activ la efortul autorităţilor de a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate, ca urmare a acestor inundaţii."

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. decat o asemenea interventie mai bine tacea!

    este o interventie care il caracterizeaza pe el si PNL

    de toata jena! 

    Ieși din bârlogul tău de la COTROCENI și dute pe teren sa vezi CRUDA REALITATE ca tu cu VREAU GUVERNUL MEU nu ați făcut nimic doar ați ÎNGROPAT TARA ÎN DATORII si ai DISTRUS ECONOMIA.Ce ai făcut tu TIR ANUME CRUD 7 ani de zile, ce a făcut acest GUVERN HITLERIST, ANTI ROMANESC 7 luni de zile. Ați umilit ROMANII. Trăim mai rău ca în SOMALIA. Aceste inundații au venit din cauza ta și a GUVERNULUI TĂU HITLERIST pentru a mișcării banii la NEVINOVĂȚIE COPII și PENSIONARII. Nu va mai ajunge PETRECERILE, BĂUTURILE, FUMATUL și ORGIILE SATANISTILOR. În 7 ani de zile nu Tea văzut cineva, undeva la vreo CALAMITATE. Ai timp numai pentru IUBIȚII TAI DIN OCCIDENT BULANGIULUI, POPONARI LE care urăști FEMEILE și COPII. Arata interes pentru tara nu dispreț. MARS HITLERIST ULEI.

    Huiduma asta vine sa ne spuna "la misto", ca inundatiile de-acuma sunt "consecinţa schimbărilor climatice", in timp ce partenerii si prietenii sai de la Schweighofer taie padure dupa padure in "Romania defrisatului bine facut"! Curat murdar, Coane Plavane!

    1. corect

      este prima consecinta si cea mai grava a taiatului de paduri fara mila  

      fie ca e vorba de slugarnicie fie ca e vorba de FURT CALIFICAT SI SUSTINUT INCLUSIV DE AUTORITATI consecintele astea sunt 

      oricum, ii doare undeva de TARA, DE POPOR, DE TRADITII DE VIITOR! 

      din pacate niste jeguri inalt calificate in ale hotiei cu sufletul vandut pe pumnii de arginti 

      daca ati fi voi sau neamurile voastre in situatie celor sinistrati cu siguranta ati gasi solutii 

      asa insa de la tribuna, cu cravata si cat mai nemteste declarati compasiune si dupa aceia va intoarceti sa va numarati argintii cu patura in cap!

      sa va stea in gat toata aceasta atitudine sfidatoare! 

      Ai perfecta dreptate!

    Iohannis tre sa dea socoteală pentru cârdășia cu corporațiile, pentru că el le-a netezit cărările.

    Guvernul PNL trebuie sa pună mâna pe sapa cat mai curând. Fara dat din gura, direct la munca de jos. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb