KLM Royal Dutch Airlines utilizează mainframe-uri System z de la IBM

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 iulie 2009

KLM si IBM au anunţat faptul că KLM Royal Dutch Airlines a devenit prima companie de transport aerian care utilizează cel mai nou software IBM ce rulează pe mainframe-uri System z pentru prelucrarea în timp real a unui număr ridicat de operaţiuni cum ar fi rezervarea zborurilor. Ca urmare, călătorii beneficiază de un proces securizat de eliberare a biletelor de călătorie precum şi de informaţii referitoare la zboruri ori de câte ori au nevoie.

Compania KLM, care asigură servicii de transport pentru peste 23 milioane de pasageri în fiecare an, utilizează o nouă versiune a software-ului IBM ce rulează pe mainframe-uri extrem de performante (software numit "z/Transaction Processing Facility" sau z/TPF) pentru a gestiona baza de date a pasagerilor, informaţiile legate de zboruri şi sistemul de administrare a rezervărilor.

Z/TPF este utilizat pe scară lărgă în cadrul sectorului public, bancar/financiar şi de transport din toată lumea, datorită capacitătii sale de a prelucra până la zeci de mii de tranzacţii pe secundă, operaţiuni realizate de sute de mii de utilizatori finali.

"Managementul volumului ridicat de operaţiuni, gradul ridicat de securitate şi disponibilitate, timpul rapid de răspuns, eficienţa costurilor şi un mediu deschis de dezvoltare sunt toate extrem de importante pentru noi", a afirmat Sven Postma, vicepreşedinte ICT Operations, KLM Royal Dutch Airlines. "Mainframe-ul IBM System z împreună cu z/TPF contribuie la consolidarea poziţiei noastre de lideri ai industriei aeriene, lucru care ne face să fim încrezători în ceea ce priveşte capacitatea noastră de a răspunde cerinţelor clienţilor şi pe viitor".

KLM a profitat de multe din beneficiile z/TPF, realizând inclusiv modernizarea platformei de dezvoltare printr-un mediu Linux bazat pe standarde deschise. KLM foloseşte în întreaga companie pachetul software care poate rula pe orice tip de platforma, pentru a beneficia de pe orice sistem de acelaşi set de abilităti necesare pentru dezvoltarea de aplicaţii de înaltă performanţă în vederea prelucrării diferitelor tranzacţii.

Decizia KLM de a migra către z/TPF a fost una usoara, data fiind abilitatea z/TPF de a se adapta cu usurinta la cerintele sistemelor pe care este implementat, posibilitatea de a adopta SOA pentru integrarea şi dezvoltarea de aplicaţii flexibile utilizate în cadrul companiei si datorita beneficiilor aduse de către TPF modelului financiar şi de business al KLM.

KLM consideră ca investiţia în sistemul de management al zborurilor, împreună cu adoptarea standardelor deschise pentru a susţine dezvoltarea actuală şi ulterioară, va integra sistemul de prelucrare al diferitelor operaţiuni în cadrul mediilor IT orientate pe servicii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb