Korea Exchange va lansa tranzacţii cu aur fizic

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 decembrie 2013

Tranzacţiile cu aur fizic de la Korea Exchange se vor derula în intervalul orar 09.00 - 15.00 (ora locală).

Tranzacţiile cu aur fizic de la Korea Exchange se vor derula în intervalul orar 09.00 - 15.00 (ora locală).

Korea Exchange Inc. anunţă că va lansa, la data de 24 martie 2014, tranzacţii cu aur fizic, iar testele în acest sens vor fi iniţiate în 10 februarie - 21 martie, prin operaţiuni cu lingouri de puritate 99,99%.

Bursa sud-coreeană va utiliza lingouri de un gram ca să susţină lichiditatea, iar livrarea se va face în lingouri de un kilogram. La Korea Exchange se derulează deja tranzacţii futures cu aur, iar piaţa intenţiona să lanseze operaţiuni cu aur fizic încă din 2010.

Conform estimărilor guvernului de la Seul, persoanele fizice din Coreea de Sud deţin de şapte ori mai mult aur decât cele 104,4 tone metrice aflate în tezaurul băncii centrale, iar cea mai mare parte a tranzacţiilor din domeniu are loc pe piaţa neagră, pentru evitarea taxelor (pe import şi TVA).

Luna trecută, Korea Exchange anticipa că tranzacţiile cu aur de pe această bursă ar putea fi exceptate de la taxa de 3% pe importurile de profil. Totuşi, investitorii ar putea fi obligaţi să plătească TVA de 10% la momentul livrării fizice a aurului.

"Este o mişcare pozitivă pentru combaterea pieţei negre", declară, conform Bloomberg, Johnston Bae, director la "Eugene Investment & Futures" Co. din Seul. Acesta adaugă: "Momentul lansării tranzacţiilor este bun, în condiţiile în care preţul aurului a scăzut anul acesta, oferind un nivel de intrare mai ieftin pentru cumpărătorii fizici".

Preţul aurului se află la nivelul minim al ultimelor cinci luni. Luni, cotaţia metalului preţios a înregistrat cel mai mare declin din octombrie până în ziua respectivă, în condiţiile în care investitorii evaluau dacă economia SUA e suficient de solidă cât să permită reducerea stimulentelor monetare. Preţul aurului a pierdut 27% anul acesta, 2013 fiind primul an din ultimii 13 în care cotaţia metalului preţios va scădea. Ieri, la ora 06.12, la Comex New York, preţul aurului cu livrare în februarie 2014 scăzuse cu 0,1%, la 1.220,60 dolari uncia.

Comisia pentru Servicii Financiare din Seul estimează că în Coreea de Sud sunt tranzacţionate anual până la 110 tone de aur, din care 70 de tone sunt transferate prin operaţiuni ilegale, în vederea evitării taxelor. Korea Exchange informa, în luna iulie, că persoanele fizice din ţară deţin 720 de tone de aur.

Serviciul Vamal din Coreea de Sud a confiscat, în primele 11 luni ale anului, 344 de kilograme de aur.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb