Obiectivul demilitarizării Ucrainei, declarat de Moscova la începutul campaniei sale militare în ţara vecină, a fost "în mare parte îndeplinit", susţine Kremlinul, citat duminică de EFE, conform agerpres.ro.
"Ucraina foloseşte din ce în ce mai puţin arme proprii şi din ce în ce mai mult sisteme de armament furnizate de ţările occidentale", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.
Prin urmare, "una dintre sarcinile" pe care partea rusă şi le-a propus "a fost, de fapt, îndeplinită în mare parte", a adăugat el.
Peskov a insistat că Ucraina era "puternic militarizată" în urmă cu un an şi jumătate, ceea ce nu se mai poate spune acum.
Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat la 24 februarie 2022 ceea ce Moscova continuă să numească o "operaţiune militară specială" în Ucraina, invocând necesitatea de a "demilitariza" şi "denazifica" ţara vecină, precum şi de a proteja populaţia din Donbas.
Peskov a mai adăugat că acum ţările occidentale "se implică din ce în ce mai mult în conflict", devenind astfel parte a acestuia. "Aceasta duce la prelungirea conflictului. Aceasta face ca situaţia din Europa să devină mai tensionată şi mai imprevizibilă. Aceasta obligă Rusia să ia măsuri mult mai ferme pentru a-şi asigura securitatea", a declarat purtătorul de cuvânt a preşedintelui rus într-un interviu pentru RT Arabic, potrivit publicaţiei independente ruse Meduza.io, considerată "indezirabilă" de autorităţile de la Moscova.
În luna mai, Dmitri Peskov spunea că obiectivele pe care Rusia şi le stabilise atunci când lansase "operaţiunea militară specială" au fost "parţial atinse" în mai mult de un an de război pe scară largă.
Putin a declarat săptămâna aceasta că obiectivele campaniei militare au fost modificate pe parcurs fără schimbări fundamentale.
Liderul instalat de Moscova la Doneţk, Denis Puşilin, a afirmat că, de fapt, purtătorul de cuvânt al Kremlinului s-a referit doar la armele pe care le avea Ucraina şi care au fost distruse de Rusia, într-un comentariu la declaraţia lui Dmitri Peskov.
"Ucraina nu ar putea să lupte cu armata rusă fără livrările occidentale de arme", a afirmat Puşilin, citat de media de stat ruse.
"În acest sens, demilitarizarea a fost finalizată, dar asta nu înseamnă că 'denazificarea' nu trebuie să fie efectuată", a declarat Puşilin, citat de TASS, referindu-se la al doilea obiectiv al campaniei militare ruse, despre care mulţi analişti occidentali susţin că vizează "înlăturarea" actualei conduceri de la Kiev.
În alte declaraţii, citate de RIA Novosti, Puşilin a insistat că finalizarea 'demilitarizării' nu va împiedica Rusia să continue să "elibereze" teritoriile în regiunile Doneţk, Lugansk (est), Herson şi Zaporojie (sud), potrivit agerpres.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.06.2023, 17:46)
sUPER.Acum puteti pleca acas
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.06.2023, 19:12)
Lasa-ti in urma 125.000 de tineri morti sacrificati pentru nebunia unui om!!!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.06.2023, 21:35)
Atacarea Irakului,fara nici un motiv,cum sa dovedit ulterior,
cu mult mai multe victime ca in Ucraina,
oare a fost tot nebunia unui singur om
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.06.2023, 23:07)
Prietene rusnac esti cam confuz
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.06.2023, 23:15)
Finlanda e în NATO, Patriot e în Ucraina, orașele sovietice ard, sud-estul Ucrainei este arat, Ucraina primește marfă constant, sovietul caută bandă scotch pentru continuarea producției de saci de dormit din plastic pentru carne de tun. :))))))