Kremlinul: NATO se va implica din ce în ce mai mult din punct de vedere militar în Ucraina

F.D.
Internaţional / 23 noiembrie 2023

Kremlinul: NATO se va implica din ce în ce mai mult din punct de vedere militar în Ucraina

Kremlinul a apreciat joi că Alianţa Nord-Atlantică se va implica din ce în ce mai mult din punct de vedere militar în conflictul din Ucraina, dar a subliniat că acest lucru nu se va răsfrânge asupra deciziei Rusiei de a-şi atinge obiectivele pe care şi le-a stabilit atunci când şi-a lansat campania militară în ţara vecină, relatează EFE.

"NATO va continua să furnizeze armament Ucrainei, să îmbunătăţească toate caracteristicile tactico-tehnice ale acestui armament, ridicând nivelul implicării sale în conflict", a declarat, pentru oficiosul rus Izvestia, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Aceste circumstanţe, potrivit lui Peskov, nu vor schimba obiectivele Rusiei, pe care preşedintele Vladimir Putin le-a definit ca fiind "demilitarizarea" şi "denazificarea" Ucrainei atunci când a anunţat începerea acţiunii militare la 24 februarie 2022.

Dmitri Peskov a subliniat că presiunea americană asupra Rusiei în legătură cu conflictul din Ucraina este inutilă şi a amintit că, la reuniunea virtuală de miercuri a G20, Putin a insistat că Moscova nu a refuzat niciodată să se angajeze în negocieri.

"Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze şi nu ar trebui să fie presată. Alţii sunt cei care au refuzat. Şi dacă trebuie să puneţi presiune, trebuie să puneţi presiune asupra lor", a ucrainenilor, a reiterat Peskov, preluând ideea expusă cu o zi în urmă de Vladimir Putin, care li s-a adresat prin videoconferinţă omologilor săi din G20, în cadrul unei reuniuni virtuale de la care au absentat preşedinţii SUA şi Chinei, Joe Biden, respectiv Xi Jinping.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului s-a referit la un decret semnat de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, prin care a interzis orice negociere cu Putin.

Volodimir Zelenski a adoptat decretul respectiv la scurt timp după ce Vladimir Putin a proclamat în septembrie 2022 anexarea a patru regiuni ocupate în Ucraina - Lugansk, Doneţk (est), Herson şi Zaporojie (sud) - pe lângă Crimeea (anexată în 2014).

Înainte de declaraţiile considerate de unii experţi puţin mai împăciuitoare la G20, preşedintele rus afirmase marţi că Moscova nu poate coexista cu actualul guvern de la Kiev şi că va continua ceea ce numeşte "operaţiunea sa militară specială" de "demilitarizare" a Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Mai lasati-ne in pace cu Ucraina ,inarmarea si razboaiele,

    vin sarbatorile vrem liniste si pace 

    1. Cu "liniste si pace" nu vinzi ziare, stiri si publicitate:-)

      E simplu. Citește restul ziarului.

    Faptul ca au atacat un vecin mai mic, si bombardeaza la carpeta localitati intregi, bombardeaza retaua de curent si apa inseamna ca si-au pierdut sensul ratiunii, si au esuat diplomatic.

    si acum ce poti sa faci , sa negociezi cu nebuni? 

    nu vad rostul. 

    putler e mort dc se retrage din ucraiana. si oricat ar fi de cucu, nu cred ca vrea sa moara curand(vezi buncare, vezi mese de 17 metri, "anti covid")

    1. Inca o mare victorie ptr. Zelenski si Ucraina banderista,

      dupa ce au ucis actrita Polina Mensih pe scena teatrului din orasul 

      Kumacsovo (regiunea Donyeck) cu o racete Himars americana, 

      au reusit sa ucida si pe ziariatul Borisz Makszudov, de la televiziunea  

      Rosszijarea 24,daca Marea Contraofensiva cu toate armele +banii a  

      30 de tari NATO e ca si inexistenta,merge si actiuni teroriste , 

      ca si piar mediatic 

      slava ukri,slava bandera

      ia mai treci odata si vezi cine a facut masacru!!!

      pro rusii in civili kgbisti!! 

      lovitura din 2014 a fost orchestrata de rusi … 

      stim jocul… in primul rand… la primul primul protest… ce dracu cautau o mana de batrani adusi platiti de interpusi fara sa stie ca vor fi rupti in bataie de matahale tot ruse!!! da bre.. mai verifica odata camerele de filmai si traseitatea telefoanelor.. ia sa vezi tu ce pro rusi si rusi su batut tot rusi prosti si ukr.., kgbisti inputiti… au ramas arhivele la de triunghiulare si semnale telefon… nici gand deplasari de la centru ca sa bata protestatarii… un grup de 20 de telefoane se invarteau in anticipatie… telefoane ruse…  

      s c c r e t

      s c c r e t  

    NATO deja are toate informatiile , de tot felul, de la militar la economic , in ceea ce priveste Rusia .Ucraina a oferit pe tava tot ceea ce NATO dorea sa stie despre Rusia .Acum NATO cupleaza armatele Ucrainei la tehnologia NATO dupa ce timp de doi ani armamentul de tip sovietic al Ucrainei a fost distrus in razboi si stocurile epuizate .La fel se întimpla si in Rep .Moldova si in mai toate tarile foste comuniste .Cine crede ca aceste noi structuri militare vor accepta sa revina la Rusia comunista sau vor permite ca natiunile ce deja s-au inarmat cu tehnica NATO (vezi toate tarile din estul Europei )sa fie invinse de Rusia este fie naiv, fie tembel .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb