La Brain Institute, un medic are un salariu fix de 1.800 euro pe lună

GEANINA VODĂ
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 5 decembrie 2014

În momentul de faţă, echipa condusă de dr. Sergiu Stoica (foto) este formată din 12 medici şi 22 de asistenţi medicali.

În momentul de faţă, echipa condusă de dr. Sergiu Stoica (foto) este formată din 12 medici şi 22 de asistenţi medicali.

Tot profitul centrului specializat în neurochirurgie este reinvestit

Dr. Sergiu Stoica şi Ionuţ Pătrăhău, fostul director general adjunct de la Banca Transilvania, au lansat, la începutul acestui an, "Brain Institute", specializat în neurochirurgie - prima instituţie medicală privată non-profit din România, toate resursele disponibile fiind reinvestite în îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor şi a practicii medicale, precum şi în cercetare şi educaţie. Li s-au alăturat, încă de la început, doctorul Ştefan Mindea (neurochirurgie spinală) şi doctorul Anca Vişan (neuro-anestezie).

În condiţiile în care, anual, 2700 de medici pleacă din Romania din cauza lipsurilor din sistemul sanitar, Sergiu Stoica şi Ionuţ Pătrăhău au reuşit să atragă alături de ei medici care, deşi s-au specializat în străinătate, s-au întors în ţara noastră. Întreaga echipă este găzduită de spitalul privat Monza cu care au un parteneriat.

Un medic al Brain Institute are un salariu fix de 1.800 euro pe lună, dar poate încasa şi 1.500 euro în plus pe lună, susţine Ionuţ Pătrăhău.

Peste 90% dintre intervenţiile realizate au fost cerebrale, iar restul pe coloană. De asemenea, Ionuţ Pătrăhău ne-a mai spus că, în fiecare lună, "Brain Institute" operează câte 2-3 copii.

"Brain Institute" a avut, în acest an, încasări din intervenţii de 7 milioane de lei, iar pentru anul viitor estimează că acestea se vor ridica la circa 10 milioane de lei.

Ionuţ Pătrăhău, co-fondator "Brain Institute" ne-a declarat: "Accesul social a fost, de la început, cea mai importantă componentă a viziunii noastre.

Nu ne măsurăm foarte mult financiar. Am fost pe profit din prima lună. Tot profitul îl reinvestim în cazurile sociale.

În anul 2014, am avut 428 de pacienţi operaţi, din care peste 10% au fost cazuri sociale. Prin dezvoltarea Institutului, ne dorim să extindem accesul social, astfel încât anul viitor să ajungem la un procent de 20%, iar în trei ani la 40%". Ionuţ Pătrăhău speră ca anul viitor numărul de pacienţi operaţi să crească la aproximativ 550.

Investiţia iniţială pentru deschiderea "Brain Institute" a fost de 1 milion euro, iar în perioada următoare vor mai fi realizate investiţii de 150.000 euro, în echipamente.

Primul an de activitate a însemnat consolidarea echipei multidisciplinare în jurul chirurgiei cerebrale şi spinale: neurologie, endocrinologie, neuroradiologie intervenţională, epileptologie şi chirurgie maxilo-facială. În momentul de faţă, echipa condusă de dr. Sergiu Stoica este formată din 12 medici şi 22 de asistenţi medicali.

Recent a fost înfiinţată Fundaţia pentru Neurochirugie Modernă, care va prelua părţile sociale ale "Brain Institute", priorităţile strategice în perioada următoare fiind extinderea accesului social, supraspecializarea echipei medicale pe fiecare ramură a neurochirurgiei şi dezvoltarea unui program de cercetare în neuro-oncologie.

Ionuţ Pătrăhau ne-a spus: "Am avut şi reuşite şi nereuşite. Nereuşitele constau în atragerea unor chirurgi tineri. Se câştigă bine şi la stat, dar mulţi rezidenţi pleacă în străinătate după 2-3 ani", a mai spus Ionuţ Pătrahău.

Cea mai scumpă operaţie pe creier la Brain Institute costă 6500 de euro, de 10 ori mai ieftin decât într-o clinică din străinătate. Costul unei intervenţii de extirpare a unei tumori osoase/biopsie cerebrală este de 13.000 lei, iar al unei operaţii de anevrism cerebral de circa 40.500 de lei.

Dr. Sergiu Stoica vine cu o experienţă de studiu şi practică în domeniul neurochirurgiei vasculare şi tumorale, acumulată în centre universitare renumite din Franţa (Universitatea Henri Poincare din Nancy) şi Canada (Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal). Întors în România, Dr. Sergiu Stoica a pus bazele şi a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, şi apoi de la Spitalul Euroclinic. În anul 2013, acesta a primit Premiul "De profesie medic în România", la Gala Medica 2013.

Brain Career - program pentru încurajarea medicilor rezidenţi

Ionuţ Pătrăhău ne-a spus că lipsa personalului specializat este una din principalele probleme ale Centrului. De aceea, conducerea a iniţiat programul Brain Careers, ca să atragă specialişti în domeniu.

BRAIN Careers, programul dedicat medicilor axaţi în ultimul an de rezidenţiat în neurochirurgie din centrele universitare din toată ţara a fost lansat în luna iunie. Cei mai promiţători tineri neurochirurgi au avut şansa să înveţe timp de o lună alături de dr. Sergiu Stoica şi de echipa pe care o coordonează.

În cadrul programului, Brain Institute a oferit trei premii în valoare totală de 5000 de euro.

Ionuţ Pătrăhău ne-a spus: "Au fost puţini medici tineri care au aplicat pentru program. Nu am crezut că se va întâmpla una ca asta. Mă gîndeam că, odată cu lansarea iniţiativei noastre, problema va fi cum să selectăm medicii, dar nu prea am avut ce.

Mulţi rezidenţi pleacă în străinătate, fără să afle de noi, iar când află, este prea târziu şi le este foarte greu să se mai întoarcă. Am devenit mai optimist de când am lansat programul, în iunie".

Dr. Cristina Mihoc din Timişoara a participat la program şi se va alătura echipei, începând cu anul 2015. Împreună cu dr. Mihai Crăciun, ea se va supraspecializa în neuro-oncologie.

Deşi a câştigat premiul din acest an, Cristina Mihoc nu a vrut să primească banii.

Spitalul Monza a devenit operaţional în iulie 2012, după o investiţie de 40 milioane euro a grupului italian Policlinico di Monza. Unitatea are o suprafaţă de 18.000 metri pătraţi, 9 etaje şi 140 de paturi. Specialităţile disponibile sunt: Chirurgie Cardiovasculară, Chirurgie Generală, Chirurgie bariatrică, Chirurgie Ortopedică, Chirurgie de zi, Cardiologie, Medicină Internă, Recuperare Cardiovasculară şi motorie, Spitalizare de zi, Cardiologie Intervenţională, Electrofiziologie, Unitate Primiri Urgenţe, Laborator de anatomie patologică, Departament de Radiologie Imagistică Medicală, Ambulatorii de specialitate pentru toate specialităţile, Secţie de Recuperare Cardiovasculară şi Motorie, Cameră de Gardă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb