LA BRUXELLES, Grindeanu a discutat cu preşedintele Franţei, cancelarul Austriei şi premierii Italiei şi Cehiei despre UE

A.I.
Politică / 10 martie 2017

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Wikipedia)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Wikipedia)

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, la Antena 3, că a avut, la Bruxelles, la reuniunea şefilor de state şi de guverne din PES, întâlniri bilaterale cu preşedintele Franţei, cu cancelarul Austriei şi cu premierii Italiei şi Cehiei pe tema viitorului UE, reafirmând faptul că România respinge ideea unei Europe cu mai multe viteze.

"Noi am mers cu poziţia deja cunoscută, anume o poziţie unitară, o poziţie a unei Europe unite a celor 27 de state membre, o continuare a actualului proiect european, o întărire a proiectului european. Asta este ceea ce noi susţine. (...) Vorbim de începutul dezbaterii legate de aceste căi eventuale de urmat în viitor", a spus premierul, la revenirea în ţară, citat de News.ro.

El a precizat că, la reuniunea liderilor PES, a avut întâlniri bilaterale cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, cu cancelarul Austriei, Christian Kern, cu premierul Italiei, Paolo Gentiloni, şi cu premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka.

"Toate aceste lucruri au însemnat discuţii legate de probleme bilaterale, dar şi problematica comună europeană şi ceea ce susţinem fiecare dintre noi", a spus el.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, la reuniunea PES de la Bruxelles, că în întâlnirile pe care le-a avut cu liderii europeni socialişti a prezentat punctul de vedere comun al Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale şi Guvernului privind evoluţia viitoare a Uniunii Europene, respectiv de a întări proiectul european, "în aceeaşi direcţie".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O uniune cu mai multe viteze ar fi un lucru normal. Nici SUA nu este un stat federal cu aceeasi viteza. Una sunt statele New York, California, Illinois... si alta sunt Alabama, Wyoming, Montana...

    Atat doar ca o tendinta spre o viteza unica ne avantajeaza pe noi romanii, sau mai exact in special pe unii dintre noi. Daca tarile din vest vor mai fi de acord sa deconteze in continuare... vom vedea. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb