LA DOI ANI DE LA EXPLOZIA FRANCULUI ELVEŢIAN Protest la sediul Băncii Naţionale a României

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 ianuarie 2017

Protest CHF

Protest CHF

Actualizare 17:25 Alţi împrumutaţi în CHF trec pe la sediul BNR, să marcheze, simbolic, momentul 15 ianuarie 2015

Alte circa 25 de persoane împrumutate în CHF au sosit, de puţin timp, la BNR pentru a petrece câteva momente, în mod simbolic, în locul unde a avut loc primul protest după explodarea francului elveţian. O parte dintre aceste persoane nu mai fac parte din Grupul clienţilor cu credite în CHF.

Cătălin Voivozeanu, unul dintre iniţiatorii protestului de acum doi ani, ne-a declarat: "Am venit doar pentru câteva momente, să marcăm, în mod simbolic, momentul primului protest faţă de situaţia creată de explozia CHF, care a avut loc în faţa BNR, acum doi ani, exact la ora 17.30. Avem cu noi şi câteva pancarte, pe care am scris câteva lozinci, cum ar fi: «Zeci de morţi, acelaşi vinovat!/Mugurel, câţi ai cumpărat?» sau «Mulţi ani trăiască pentru fiecare/La beciul domnesc să îmbătrâniţi/Zile senine doar la răcoare/La Jilava, să fiţi fericiţi!»".

(E.O.)

-------

Actualizare 16:17 Zamfir: "Protestul s-a încheiat, oamenii sunt optimişti"

"Protestul de la BNR s-a încheiat, iar oamenii sunt optimişti", ne-a spus domnul Daniel Cătălin Zamfir, care ne-a precizat: "Debitorii au încredere pentru că motivarea Curţii Constituţionale pe Legea dării în plată a deschis calea către dreptate. Se invocă dezechilibrul contractual şi Instanţa obligă banca să renegocieze contractele. Vorbim despre toate contractele, nu doar despre cele care vizează creditele bancare. Curtea vorbeşte despre echitate şi rezonabilitate, or, contractele de credit în CHF nu mai sunt de mult rezonabile".

(E.O.)

-----

Actualizare 15:30 La protest a venit şi avocatul Gheorghe Piperea

-----

Actualizare 15:20 Protestul este unul paşnic, întrucât protestatarii nu au avut autorizaţie să scandeze

-----

Actualizare 15:05 Protestatarii au pornit în marş

------

Actualizare 14:55 La protest sunt în jur 150 de persoane

La protest s-au adunat în jur 150 de persoane, potrivit domnului Cristian Dan.

-------

Actualizare 14:45 Administrator GCCC: "Să sperăm că anul acesta va fi jubileul Chf-iştilor şi toţi vor scutura jugul împovărător al creditării iresponsabile "

Să sperăm că anul acesta va fi jubileul Chf-iştilor şi toţi vor scutura jugul împovărător al creditării iresponsabile, a scris pe Facebook, Cristian Dan, unul dintre administratorii GCCC.

Cristian Dan: "Mi-i ciudă că nu-s la BNR alături de «rezistenţa GCCC» (...) Felicitări celor ce au renunţat la mici plăceri duminicale, pentru a susţine cauza consumatorilor. Am totuşi o amărăciune... În fine... Să sperăm că anul acesta va fi jubileul Chf-iştilor şi toţi vor scutura jugul împovărător al creditării iresponsabile".

(M.I.)

-------

Actualizare 14:38 Protestatarii au aprins lumânări

Protestatarii au aprins lumânări şi au venit cu o cruce pe care este scris mesajul "În memoria celor care s-au sinucis din cauza băncilor" , iar cei ce nu au ajuns la protest îşi exprimă opiniile pe Facebook.

(M.I.)

-------

Câteva zeci de persoane s-au strâns deja în faţa Băncii Naţionale a României (BNR) în semn de protest faţă de situaţia creată de creşterea francului elveţian în urmă cu 2 ani, pe 15 ianuarie 2015. La acţiunea de protest este prezent şi Daniel Cătălin Zamfir, senator PNL, care a promovat legea dării în plată.

Aceştia plătesc în continuare rate crescute la creditele pe care le au contractat în CHF cu aproape 10 ani în urmă.

Ziua de duminică, 15 ianuarie 2017, este una neagră pentru persoanele împrumutate în franci elveţieni (CHF), întrucât se împlinesc doi ani de când această monedă a explodat neaşteptat, după ce Banca Naţională a Elveţiei a ridicat pragul de 1,2 CHF/Euro impus în anul 2011.

Creşterea francului faţă de leu, de la 3,7415 (în 14 ianuarie 2015), la 4,3287 (în 15 ianuarie 2015) a condus la majorarea ratelor bancare - mulţi dintre debitori neputând să-şi mai achite datoriile către bănci -, iar unii dintre împrumutaţi au luat măsuri drastice ca să scape de situaţie, ajungând până la sinucidere.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. 20 de insi cu tot cu neamuri+aia adusi cu ora.

    1. Da, doar reporterul bursa vede 150 :-))) Bine, daca il intrebi pe reporter o sa zica ca "asa ne-a declarat organizatorul". Daca asa s-ar lucra si daca te-ai lua dupa ce zice oricine dintre organizatori atunci ar pytea zice 10.000 de participanti la un protest cu 28 de insi. Adica inteleg ca nu e usor sa faci diferenta intre 380 si 440 dar nu poti "cita organuzator" cu 150 cand se vede cu ochiul ca sunt vreo 25. Putea sa-inumere vajnicul reporter dar a preferat sa citeze un cetatean care ii zice reporterului de la Bucuresti cati protesratari sunt la Bucuresti ;-)

      Important este mesajul de bucurie pentru ceea ce este corect. Asa ca daca NeaLake si altii anonimi sint pentru banci e bine sa inghita putin in sec pentru ca a venit timpul sa devina si ei putin mai normali si mai buni si mai intelegatori pentru binele tuturor. Daca nu inteleg asta atunci sa-l cheme pe Iliescu cu lozinca lui; Mah, animalule !

      Nu prea te ajuta capul, nu-i asa? Sau te-a imbatat mesajul de bucurie?

      In articolul asta un reporter din BUCURESTI il intreaba si il citeaza pe un domm aflat in CISNADIE cati protestatari sunt la BUCURESTI. Tie chiar ti se pare in regula asata? Pai vezi de ce ai imprumut in CHF, pentru ca nu obisnuiesti sa gandesti. 

      Gresesti. Ala de la Cisnadie stie exact cati au fost ca are lista cu aia pe care i-a platit sa iasa ;)

    Sa stie ei saracutii ca seful lor da raportul zilnic la BNR nu cred ca ar mai iesi la comanda lui nici 5.

    Ah, Nicolae, Nicolae, ti-au smucit argintii mintile !  

    1. Daca stiti ceva referitor la aceste declaratii va rog sa detaliati ca Nu este in regula ceea ce se intampla.

      Ce nelutu, ce nu-iin reguka. Hai ca da Piperea un rand de bere la Intercontinental ca l-ati imbogatit.

    Dragnea te-am votat, acum e randul tau sa-ti respecti promisiunile. Jos CHF

    Zamfir si Pipera au descoperit societatea perfecta : - nimeni nu pierde niciodata.

    Nici comunistii nu au facut asa populism iresponsabil. 

    Da aia care si-au platit cinstit obligatiile in ultimii 10 ani ce zic ?

    NU suport jignirile si caracteriziarile rasiale si pline de ura..dar exact acest lucru voi face in acest comentariu. Ma enerveaza cel mai mult manipularile proaste si prostirea oamenilor simpli. Cum este si exemplul pozei atasata acestui articol. In primul rand domnul cu crucea.Trecem peste patetismul protestului morbid (crucea si lumanarile: placerea romanului credincios care linge geamuri si cadavre [moaste] din credinta, nu din prostie crasa...). Fara rautate, doar pshiologic..urmariti figura, profilul. Acest personaj pare un om constient care sa aiba cunostinte de finante? de risc valuatar? sau doar un taranus din acesta venit la oras deodata, lacom, parsiv, prostut,gata sa faca orice compromis pentru o mana de bani? Nu vreau sa intru in detalii..nu il pot caracteriza plastic pentru ca ma baneaza Bursa si nu vreau sa par prea rautacios. Si acum lovitura de gratie....da sunt misogin....DOAMNA. Inteleg ca persoanele care au credite CHF sunt nepastuite, neprihanite..chinuite.atacate de banci..distruse..vai de capul lor..abia pot plati ratele (desi asa sunt si cei care au credite in euro sau lei) si au fost mintiti de banci (nu se stie cu ce pentru ca au semnat cu buna credinta si era totul trecut in contract). DOAMNA...e nemultumita de CHF..sufera..nu poate plati..si ce s-a gandit? desi avea un copil (sunt mizerabil, dar promit ca nu am nimic cu acel copil, sa ii traieasca) ..nu putea plati ratele CHf asa ca solutia a fost..SA mai fac unul (pruncul din brate pare facut dupa declansarea cresterii CHF)...nu ma leg de privire care pare total paralela de orice logica financiara. Imi pare rau pentru comentarii dar pur si simplu m-am saturat de creditatii CHF si fitele lor. Simt o stare de scarba..nu de sila cand aud de ei si protestele lor. Da, unii sufera din greu si nemeritat dar majoritatea sunt niste personaje sinistre, speculante care merita din plin ce li s-a intamplat. Punct

    1. De ce niste oameni amarati, care participa la un miting in care cer dreptate ar trebui sa aiba cunostinte de finante?? De ce o mama ar trebui sa se limiteze la un singur copil?? Prin jignirile aduse mai sus, te auto-caracterizezi, iar ceea ce iese este de-a dreptul...patetic!!

      Dna a făcut ambii copii după criza financiara si a chf. Nu te poti astepta de la orice prost sa isi gestioneze viata cu intelepciune pentru ca nu o are.

      " De ce niste oameni amarati, care participa la un miting in care cer dreptate ar trebui sa aiba cunostinte de finante?? De ce o mama ar trebui sa se limiteze la un singur copil??"....daca esti amarat cu adevarat...nu primesti credit de la banca pentru sume exorbitante care sa iti marcheze intreaga viata atunci cand se mareste putin rata..daca esti amarat nu te apuci sa iei credite masive...daca esti amarat si semnezi de buna voie contractul legal de credit in care spune clar la ce riscuri te expui nu inseamna ca trebuie neaparat sa nu se respecte acel contract atunci cand nu ai tu chef ca nu te avantajeaza, daca esti amarat nu inseamna ca NU trebuie sa citesti un contract pe care il semenzi de buna voie, daca esti amarat si mama cu un copil, care are dificultati din cauza bancilor si suferi..Chiar nu te apuci sa mai faci un copil ..care are nevoie de resurse financiare semnificative pentru o viata normala. Daca nu ai bani sa iti cresti copilul avut deja pentru ca banca nenorocita de ea iti cere legal si corect o rata mai mare la CHF solutia potrivita e sa mai FACI un copil, asa ca esti mama, ca sa ai ce vantura prin fata BNR si a bancilor...sa aiba o viata plina de lipsuri..asa doar pentru ca esti mama. Fluturatul copiilor si bebelusilor prin fata autoritatilor este specifica unei comunitati etnice din romania..aia care desi nu muncesc deloc...fac 4564664 de copii. Acum intelege mintea ta de ce acei protestatari sunt penibili???

    Voivozene, consumatoare, cum te-ai descurcat cu Range-ul ca acolo in centrul vechi e cam stramtut cu locurile de parcare? La VILA in Clinceni cum e? Ti-a dat de furca zapada cazuta in ultimele zile?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb