Compania a înregistrat la finele anului 2022 o scădere a numărului anualizat de poliţe emise de 11% faţă de anul precedent şi o cotă de piaţă estimată din parcului auto naţional de 28,09%, înregistrând astfel o scădere a cotei de piaţă de 15% faţă de 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, numărul anualizat de poliţe este calculat pe baza perioadei de valabilitate a fiecărei poliţe emise (1 poliţă de 12 luni este egală cu 1 poliţă anuală, 1 poliţă de 6 luni este egală cu 0,5 poliţe anuale etc.) pentru ca numărul să fie comparabil cu numărul de vehicule în parcul naţional şi fiecare vehicul asigurat să fie înregistrat o dată în respectiva perioadă.
Cota de piaţă estimată în raport cu numărul de poliţe active la sfârşitul fiecărei perioade a înregistrat de asemenea o scădere de aproximativ 5%, de la 29,17% în 2021, la 27,68% în 2022.
"Strategia Companiei de a dezvolta şi creşte alte segmente (non RCA) continuă şi în 2023. Prezentarea constantă a progresului nostru pe toate liniile de produse a reprezentat un mod de a lucra, aşa că vă rugăm să fiţi siguri că vom oferi mai multe informaţii în perioada următoare.
De exemplu, dorim să clarificăm faptul că, la sfârşitul lunii ianuarie 2023, Euroins România avea 2,76 milioane de poliţe RCA active.
Raportat la cele peste 10 milioane de vehicule înmatriculate, doar 2 din 10 români proprietari de vehicule sunt asiguraţi prin intermediul Euroins", mai spun reprezentanţii Euroins în comunicat.