LA NICI UN AN DE MANDAT Georgios Argentopoulos pleacă de la conducerea Sphera Franchise Group

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 aprilie 2020

Sphera Franchise Group (SFG) a anunţat vineri încetarea mandatului de director general al lui Georgios Argentopoulos, începând cu data de 23 aprilie, la mai puţin de un an de mandat, potrivit unui comunicat remis Redacţiei. Potrivit companiei, decizia a fost luată de comun acord.

Argentopoulos va rămâne membru şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Sphera până la data de 28 mai 2020. Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor din 26 mai se regăseşte un punct referitor la revocarea acestuia din funcţiile deţinute.

Argentopoulos, citat în comunicat, a declarat: "Traversăm o perioadă fără precedent pe fondul pandemiei de COVID-19, care afectează vieţile personale ale fiecăruia dintre noi în multe feluri. În aceste momente, cu toţii trebuie să luăm decizii dificile, care cred că ar trebui să fie determinate mai ales de valori fundamentale precum sănătatea, şi susţinerea şi aproprierea de familiile noastre".

Activitatea operatorului lanţurilor fast-food KFC, PizzaHut şi Taco Bell a fost puternic lovită de restricţiile aplicate de guvern care au vizat închiderea activităţii restaurantelor şi limitării circulaţiei persoanelor pe teritoriul ţării noastre, pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Potrivit lui Argentopoulos, Sphera are un plan solid pentru traversarea crizei, iar acesta este "încrezător că echipa de management va conduce compania eficient şi profesionist pentru a ieşi din această criză".

"Sunt mândru că am făcut parte din echipa de management a Sphera şi doresc să îi mulţumesc pentru eforturile extraordinare depuse atât înainte, cât şi în timpul crizei. Voi rămâne alături de ei la nivel personal şi voi continua să îi susţin în ceea ce fac", a completat el.

Argentoupolus nu a apucat să împlinească nici măcar un an în funcţia de director general, el preluând conducerea executivă la Sphera în data de 1 mai 2019, înlocuindu-l atunci la şefia companiei pe Mark Hilton. Contractul de mandat era pe cinci ani, până în 2024.

Înainte să vină CEO la Sphera, Argentopoulos a fost CEO al Băneasa Developments, firmă controlată de Gabriel Popoviciu, partener de afaceri cu Radu Dimofte, acţionarul operatorului de lanţuri fast-food Pizza Hut, Pizza Hut Delivery, KFC şi Taco Bell.

În cadrul adunării din 26 mai va fi, de asemenea, ales un nou membru al consiliului de administraţie al societăţii pentru ocuparea poziţiei vacante de administrator, "în urma renunţării la mandat a administratorului Georgios Argentopoulos", după cum arată convocatorul.

În comunicatul remis Redacţiei de către Sphera se mai notează: "Înainte de a lua această decizie, domnul Argentopoulos a realizat un plan solid pentru companie până la finalul anului, care ia în considerare atât actuala situaţie dificilă pe care o traversăm, cât şi impredictibilitatea viitorului, astfel încât să existe o direcţie clară pentru noul CEO. Sphera Franchise Group mulţumeşte domnului Argentopoulos pentru contribuţia sa semnificativă la rezultatele companiei şi îi doreşte succes în continuare. Consiliul de Administraţie al Sphera Franchise Group va începe procedurile de numire a unei persoane care să preia responsabilităţile şi îndatoririle necesare poziţiei de CEO".

Pentru 2019, Sphera Franchise Group a raportat, la nivel individual, venituri de aproape 51,24 milioane de lei, cu circa 17% sub cele aferente anului anterior, în timp profitul din exploatare a fost de 32,13 milioane de lei, cu 19,9% mai mic decât cel reflectat în situaţiile financiare de la finele anului 2018.

Din acest rezultat, Sphera a propus acţionarilor pentru AGA din mai ca suma de 30,38 milioane de lei să fie profit nedistribuit, restul reprezentând rezerve legale. Totuşi, acţionarii Sphera au primit dividende în acest an, cu plata începând din 31 martie, în condiţiile în care, la începutul lunii trecute, s-a decis distribuirea sumei de 13,68 milioane lei, bani ce au rămas nedistribuiţi din profitul anului 2018.

La data de 31 decembrie 2019, Tatika Investments (Cipru) avea 27,33% din acţiunile SFG, Computerland România - 21,43% şi Wellkept Group (România) - 16,34%.Tatika Investments şi Wellkept Group sunt deţinute de Radu Dimofte, iar Computerland de Nicolae Badea. Valoarea companiei la BVB este de circa 597 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb