LASZLO BORBELY NU EXCLUDE POSIBILITATEA REZILIERII CONTRACTULUI CU "DÎMBOVIŢA CENTER" Va fi reziliat sau nu va fi reziliat? Aceasta-i întrebarea

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Politică / 7 martie 2005

La începutul anului trecut, nimeni nu discuta despre rezilierea contractului cu "Dîmboviţa Center"

Pe parcursul anului, au fost vehiculate ambele posibilităţi (renunţarea la investitorul turc sau derularea contractului cu acesta)

La sfîrşitul lui 2005, ministrul Borbely a anunţat rezilierea controversatului contract l La începutul lui 2006, rezilierea a fost amînată

Zilele trecute, presa anunţa că turcii au învins: contractul nu va fi reziliat

Ieri, Laszlo Borbely ne-a declarat că, dacă nu vor fi clarificate unele probleme, va demara procedura de anulare a contractului încheiat cu turcii

Contractul încheiat de Guvern cu consorţiul turco-britanic "Mimel Imsat&ORB Estate", care vizează transformarea fos-tei Case Radio într-un mare complex comercial, este, în continuare, învăluit într-o serie de întrebări ce vin din partea Minis-terului Transporturilor, Cons-trucţiilor şi Turismului (MTCT). Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrări publice şi amenajarea teritoriului, ne-a precizat că urmează să se întîlnească din nou cu reprezentanţii societăţii "Dîmboviţa Center" (compania de proiect), cu care va încerca să clarifice diverse probleme şi chiar să renegocieze contractul de parteneriat public-privat. Domnia sa consideră că, în circa o lună, ar putea ajunge la o înţelegere cu investitorul străin.

Ministrul de resort ne-a spus că, printre aspectele care-l nemulţumesc se numără şi contribuţia statului, reprezentat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), în cadrul acestui proiect.

"Este dezavantajos pentru statul român să deţină doar 10% (terenul şi clădirea) din valoarea proiectului", a precizat oficialul MTCT, care consideră că, atît terenul, cît şi construcţia au fost subevaluate. Astfel, domnia sa va propune o reevaluare a acestor imobile. Vărsarea, de către investitor, doar a unei treimi din capitalul social, precum şi finanţarea lucrărilor, care nu este asigurată, constituie alte două teme ce vor fi dezbătute de părţile implicate, potrivit domnului Borbely. Oficialul MTCT ne-a spus că, în cazul în care nu vor fi clarificate toate aceste aspecte, va porni, fără ezitare, procedura necesară pentru rezilierea contractului. În caz contrar, lucrările de realizare a proiectului "Dîmboviţa Center" ar putea fi demarate pînă la sfîrşitul anului, consideră domnia sa, adăugînd că acest lucru va fi posibil doar după contractarea unui nou investitor care, alături de "Dîmboviţa Center", să susţină financiar afacerea. Laszlo Borbely ne-a spus că o serie de investitori străini (din SUA, Anglia, Turcia etc.) şi-au manifestat interesul să investească în acest controversat proiect.

Referitor la renegocierea contractului, Florina Cirezaru, din cadrul companiei "Dîmboviţa Center", ne-a declarat că reprezentanţii acestei firme sînt dispuşi să discute pe marginea oricărui subiect pe care ministerul de resort îl va deschide. Domnia sa ne-a precizat că problema acţionariatului a fost clarificată, adăugînd că actualul investitor, care era acţionar minoritar în momentul încheierii contractului cu statul român, a preluat restul de acţiuni de la deţinătorul majoritar de atunci. Doamna Cirezaru a menţionat că, în funcţie de modul de finanţare, care va fi stabilit de către Guvern, vor fi demarate şi lucrările pentru realizarea mall-ului de pe Cheiul Dîmboviţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb