LAURA CODRUŢA KOVESI: "Infracţiunile din zona gulerelor albe sunt subraportate, subestimate, adesea chiar tolerate, în beneficiul organizaţiilor criminale"

I. Ghe.
Politică / 1 iunie 2022

"Infracţiunile din zona gulerelor albe sunt subraportate, subestimate, adesea chiar tolerate, în beneficiul organizaţiilor criminale"

Nu există ţări fără corupţie, chiar la nivel înalt, a afirmat Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Parchetului European, într-un interviu acordat lui Sven Lilienström, fondatorul iniţiativei Faces of Democracy şi publicat de Sarajevo Times.

"Înainte de a ne începe operaţiunile, am realizat un sondaj în rândul statelor membre UE participante, cu privire la numărul de investigaţii pe care le-au efectuat în sfera noastră de competenţă, în ultimii 4 ani. În unele ţări sunt sute, chiar mii. În alte ţări, nu există aproape deloc. Asta mă face să am întrebări cu privire la prioritatea acordată acestei lupte. Pentru că ştiu că nu există ţări curate (n.red. - fără corupţie). Infracţiunile din zona gulerelor albe sunt subraportate, subestimate, adesea chiar tolerate, în beneficiul organizaţiilor criminale organizate, care aspiră să submineze şi să înlocuiască autorităţile legitime. În anumite circumstanţe, aceste organizaţii nu se feresc să recurgă la violenţa extremă. (...) Odată cucerit statul, instituţiile sale încetează să lucreze pentru binele comun, iar democraţia este subminată. Această ameninţare este foarte reală şi foarte comună. Cred că fenomenul este subestimat pentru că, în majoritatea cazurilor, nu este în mod evident violent. Şi, de asemenea, pentru că, sub aspect cultural, ne-am obişnuit să fim mai toleranţi în privinţa corupţiei", a afirmat Laura Coduţa Kovesi.

Şefa Parchetului European a mai arătat că instituţia pe care o conduce are competenţa bine delimitată. Kovesi a precizat că EPPO cercetează corupţia, mita şi spălarea de bani în statele membre participante la această structură de parchet (22 din cele 27 state membre ale Uniunii Europene), doar atunci când prin aceste infracţiuni sunt afectate interesele financiare ale Uniunii Europene.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Balena asta albastra mafiota alaturi de Prostanacul de serviciu vor fi ce 2 candiatti care se vor infrunta in finala pt presedintia Coloniei in 2024, prima fiind sustinuta total de UE, USR si probabil PNL, in timp ce ”Mihaela dragostea mea” va fi sustinut de SUA si PSD! Vai de capul nostru ca neam, la ce ne-asteapta cu Iudele astea!

    1. Cata dreptate ai. Ma apuca depresia ...

    Gulerele ,, albe " au isprăvit să rămânem cu 100 de ani în urmă ...

    Oare infractiunea gulerului alb ursulist de a achizitiona 2 miliarde de doze de vaccin din care jumate stau nefolosite, cu 38 miliarde de euro, pe care-i platim cu taxe si inflatie ... nu sunt infractiuni subestimate si ne-verificate?

    1. O singură obiecție : Ursulina e din tagma gulerelor negre de jeg.

    Coana Mita biciclista descoperita(cine stie de unde,ca si Udrea de altfel)si scoasa la lumina de catre ,,Cinstitul Iago,,cica face acum curatenie in aceasta lume corupta!Tineti minte trei cuvinte:EA,Udrea,Basescu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb