LAURENŢIU POPESCU: "Sectorul public a cheltuit 105 milioane de dolari pentru servicii IT, în 2012"

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 iulie 2013

"Sectorul public a cheltuit 105 milioane de dolari pentru servicii IT, în 2012"

Sectorul public a investit, anul trecut pentru servicii IT, aproximativ 105 milioane de dolari, cu aproape 3% mai mult comparativ cu anul precedent, potrivit declaraţiilor lui Laurenţiu Popescu, country manager al companiei de consultanţă International Data Corporation România.

Domnia sa a declarat, ieri, că, în ciuda creşterii investiţiilor din sectorul IT, ţara noastră, încă, nu a reuşit să se alinieze la nivelul mediu de informatizare, la nivel european.

"Unul dintre indicatorii care arată nivelul de informatizare al unei ţări îl reprezintă chetuielile pe cap de locuitor. România alocă în jur de 200 de dolari pe cap de locuitor pentru informatizare, un nivel foarte scăzut comparativ cu ţările din jur, în condiţiile în care Polonia, spre exemplu, cheltuieşte 400 - 500 de dolari", a conchis şeful IDC.

Laurenţiu Popescu a mai declarat că serviciile contractate de sectorul public, anul trecut, au constat în configurare harduri şi software, integrare de sisteme, training, suport şi mentenanţă, customizare de aplicaţii, servicii de outsourcing.

"Dacă ne referim la anul 2012, în zona sectorului public nu s-a întâmplat mare lucru. Vorbesc despre proiecte noi, proiecte substanţiale. Au mai fost proiecte începute şi continuate. Au fost foarte multe proiecte care s-au anunţat, dar nu s-au realizat. Am fost inclusiv la foarte multe întâlniri cu reprezentaţi ai Ministerului Comunicaţiilor - vorbeau despre strategia de e-government, despre cloud computing în sectorul public, căutau soluţii pentru centrele de date cu care să lucreze, dar nu s-a întâmplat nimic în zona aceasta", a subliniat Laurenţiu Popescu.

În acest context, directorul de marketing şi comunicare al Siveco, Anca Crahmaliuc, a susţinut că, din punct de vedere financiar, anul 2012 a fost similar celui anterior pentru companie.

"Noi, în acest moment, avem speranţe foarte mari în proiectele internaţionale. Există demersuri foarte avansate în Golful Persic, Dubai, Kazahstan, Azerbaidjan. Momentul, din punctul acesta de vedere, este internaţional. Sperăm să se întâmple lucruri şi în sectorul public din România. Chiar dacă există momente în care lucrurile par că stagnează, mai devreme sau mai târziu se vor relua", a subliniat ea.

Reprezentantul Siveco a mai spus că, în ceea ce priveşte achiziţiile, sunt pieţe emergente în care deciziile de achiziţii sunt foarte ferme. De exemplu, în zona Golfului Persic, demersurile de informatizare, cel puţin pe educaţie, sunt "extraordinar de susţinute".

"Şi în ţările din CIS, de asemenea, pe zona de educaţie există o extraordinar de mare deschidere. În Dubai au numai tablete - vorbesc despre sistemul e-learning. La şcoală se folosesc tablete direct. Sistemul educaţional din România diferă foarte mult de cel din Golful Persic şi cu atât mai mult comparativ cu cel din spaţiul ex-sovietic. De asemenea, în toate locurile astea, poziţia noastră a fost foarte bună. Oamenii au primit cu foarte mare încredere faptul că venim din România. Pieţele internaţionale au şi ele riscurile lor - noi avem demersuri începute de foarte mult timp în nordul Africii, unde acum lucrurile s-au mai temporizat. Însă, având în vedere că în portofoliul de ţări există un număr mare de regiuni, se echilibrează pe total", a mai declarat, ieri, Anca Crahmaliuc.

Totodată, domnia sa a mai subliniat că, în mare parte, problemele pe care trebuie să le înfrunte o firmă de profil sunt legate mai cu seamă de modul în care un astfel de produs informatic este implementat de către beneficiar.

International Data Corporation (IDC) furnizează, la nivel mondial, servicii de cercetare şi analiză a pieţei în domeniul informaţiei şi comunicaţiilor. IDC este o divizie a International Data Group Inc., compania-mamă a IDG News Service.

Soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO România acoperă o arie extrem de extinsă: de la crearea de conţinut educaţional interactiv (peste 45.000 de obiecte de învăţare), la dezvoltarea de platforme de eLearning şi portaluri educaţionale.

Acestea platforme sunt adresate unui public extrem de variat: elevi, profesori, studenţi, angajaţi, factori de decizie din sistemul educaţional, fiind utilizate de peste 25.000 de şcoli din Europa, Orientul Mijlociu, ţările din zona CIS şi Africa.

Acţionarii SIVECO România sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V şi SIVECO Management Team.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb