Legea salarizării unice şi reforma sistemului de pensii vor fi adoptate prin asumarea răspunderii

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 10 august 2009

Legea salarizării unice, legea reformării sistemului de pensii şi legile educaţiei vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Executivului în faţa Parlamentului, potrivit deciziilor Guvernului din şedinţa de sâmbătă.

Primul ministru Emil Boc a subliniat două motive pentru stabilirea acestei proceduri: "pentru a verifica dacă la nivelul coaliţiei există voinţă politică pentru a susţine aceste reforme structurale asupra cărora cele două partide s-au angajat în Parteneriatul pentru România şi pentru a verifica susţinerea parlamentară cu privire la realizarea acestor reforme pe care niciun Guvern şi niciun Parlament nu a avut curajul să le abordeze în ultimii douăzeci de ani".

Guvernul a convenit, sâmbătă, de principiu, ca masa salarială să fie redusă de la 9 la 6,2% din PIB până în 2015, iar raportul dintre salariul minim şi cel mediu pe economie să fie de 1 la 2, potrivit unor reprezentanţi ai Executivului, citaţi de NewsIn.

Totodată, şeful Executivului a anunţat că a fost mandatată o echipă interministerială să continue negocierile cu FMI şi Comisia Europeană cu privire la forma finală a Acordului de împrumut extern, ţinând cont de evoluţiile economice. În acest sens, premierul a subliniat că vor trebui menţinute cota unică, valoarea TVA şi majorarea resurselor financiare alocate proiectelor de infrastructură.

De asemenea, primul-ministru a solicitat Ministerului Finanţelor şi ANAF o analiză privind formele de manifestare ale evaziunii fiscale şi propuneri privind combaterea acestui fenomen. "Este important să fim preocupaţi de o colectare corectă a taxelor şi să ne asigurăm că toţi sunt egali în faţa legii şi din acest punct de vedere", a apreciat primul-ministru, precizând că o echipă interministerială va analiza, marţi, propunerile pe care, atât Ministerul Finanţelor cât şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală le vor prezenta, astfel încât ele să fie concretizate fie în hotărâre de Guvern, fie în alte acte normative

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb