LENOVO ROMÂNIA, DESPRE CES 2013: "Multe produse prezentate de Lenovo la CES indică direcţia viitoare a pieţei IT"

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii #IT / 10 ianuarie 2013

Notebook-ul cu touchscreen IdeaPad Yoga a fost vedeta CES 2012 din partea Lenovo.

Notebook-ul cu touchscreen IdeaPad Yoga a fost vedeta CES 2012 din partea Lenovo.

UPDATE

Havis Kwon, preşedinte şi CEO al diviziei LG Home Entertainment, a prezentat, ]n discursul din cadrul târgului internaţional CES 2013 de la Las Vegas, viziunea companiei pentru anul acesta, se arată într-un comunicat de presă.

"Anul 2013 este un an important care marchează pentru LG începutul unei noi ere a televizoarelor. Prin produsele inovatoare precum televizorul OLED şi televizorul Ultra HD, suntem într-o poziţie strategică puternică în această industrie. Prin lansarea televizorului Ultra HD 4K cu mult înaintea competiţiei şi a televizorului OLED în primul trimestru din 2013, ne vom asigura un avans semnificativ pe piaţă, viteza fiind un criteriu critic pentru succesul pe această piaţă în continuă evoluţie", a precizat acesta.

LG va lansa televizorul OLED de 55 inci în ţări precum America de Nord, Centrală şi de Sud, în Europa şi Asia în primul trimestru din 2013.

Compania va creşte investiţiile în R&D pentru tehnologia OLED şi pentru activităţile de marketing pentru a asigura că utilizatorii percep legătura între OLED şi LG.

----

UPDATE 12:55: Sony prezintă la CES noul WalkmanŸ W273 rezistent la apă

Noul mp3 player portabil şi rezistent la apă WalkmanŸ NWZ-W273 de la Sony este conceput pentru pasionaţii de sport, având un design compact şi o greutate redusă.

Acesta rezistă sub apă la o adâncime de până la 2m, are o memorie internă de 4GB şi este compatibil cu iTunes.

WalkmanŸ W273 va fi disponibil în Europa din Februarie 2013.

---

UPDATE 12:10: TRENDnet anuntă în cadrul târgului CES 2013 disponibilitatea a două noi unităţi de extindere a semnalului wireless, model TEW-717HRE şi TEW-713RE.

Ambele echipamente au un corp ultra-compact şi o conectare în mod direct la priza de curent. Instalarea lor în reţea nu necesită un CD cu driver, legătura cu router-ul realizându-se prin simpla apăsare a butonului WPS( Wi-Fi Protected Setup).

---

Anunţul prezenţei la ediţia din acest an a celui mai mare târg de IT&C din lume, Consumer Electronics Show (CES) a fost făcut de cei din grupul Lenovo printr-un film scurt prezentat pe pagina de Facebook a companiei, video în care un reprezentant Lenovo afirmă că vor avea loc anunţuri importante dar şi noutăţi în materie de produse. Grupul "Lenovo" este cel mai mare furnizor de computere personale din lume.

Inovaţie la CES 2013 - cel mai mic desktop PC din lume

IdeaCentre Q190 este unul dintre produsele prezentate de companie la CES 2013, produsul fiind cel mai mic desktop PC din lume. IdeaCentre Q190 poate fi folosit ca desktop PC sau poate transforma orice televizor într-un centru de divertisment. Acesta oferă posibilitatea de a viziona filme de înaltă rezoluţie, rularea celor mai noi jocuri şi navigarea pe net. IdeaCentre Q190 este livrat cu o telecomandă multimedia, tastatură şi mouse. 

În ceea ce priveşte specificaţiile, IdeaCentre Q190 include un procesor Intel i3 de 1,4 GHz sau Intel Celeron dual core de 1,5 GHz, 8 GB memorie RAM şi sistem de operare Windows 8. Dimensiunile PC-ului sunt 155 mm x 192 mm x 22 mm.

Produsele lansate ajung pe piaţă la două-nouă luni de la lansare

 Lenovo este reprezentată la CES de o echipă extinsă, din care fac parte printre alţii Gianfranco Lanci - director general Lenovo EMEA, Peter Hortensius, vicepreşedinte al Grupului Lenovo şi manager al noii infiinţate divizii Think Business Group - care coordonează tot ce ţine de produsele de business ThinkPad, şi Liu Jun, vicepreşedinte al grupului şi preşedinte al noii divizii de produse consumer, Lenovo Business Group.   

Produsele lansate de companie la târgurile de profil (fără a lua în considerare prototipurile prezentate) ajung pe piaţă la o perioadă care variază între două luni şi nouă luni, în funcţie de maturitatea pieţelor.

Lenovo a cunoscut o creştere neîntreruptă a cotei sale de piaţă globale în ultimii doi ani, iar acest rezultat permite companiei să se considere viitorul lider global, într-un timp foarte scurt. Într-un interviu recent acordat ziarului "BURSA", Aurel Neţin, Country General Manager al companiei din ţara noastră, făcea următoarea declaraţie, cu privire la piaţa electronicelor din ţara noastră: "România este o piaţă favorabilă, care aduce un plus afacerilor grupului, este o piaţă profitabilă. Noi ne dorim atingerea unui double digit-market share (cotă de piaţă de peste 10%), profitabilitate şi, totodată, o creştere sustenabilă, în viitor. Totul se rezumă la atingerea, treaptă cu treaptă, a locului întâi mondial pe piaţa de PC-uri".

Lenovo este o companie de tehnologie personală cu o cifră de afaceri de 30 miliarde USD. Este primul furnizor de computere personale din lume potrivit Gartner şi al doilea potrivit IDC (la o distanţă de 0,2 procente de liderul de piaţă), deservind clienţi din peste 160 de ţări.

Cu ce au cucerit CES 2012

Unul dintre produsele vedetă prezentate la ediţia anterioară a târgului menţionat este IdeaPad Yoga, un ultrabook care a intrat de curând şi pe piaţa din România, susţin oficialii companiei.

"Produsul a fost foarte bine primit de presa de business, de cea de lifestyle, dar şi de analiştii IT. Ultrabook-ul cu touchscreen prezintă un monitor care se rabatează la 180 de grade, transformând laptopul într-o tabletă", afirmă oficialii companiei. Lenovo a lansat anul trecut alte două ultrabook-uri foarte apreciate, U310 şi U410. Ele au fost de asemenea lansate pe piaţa din ţara noastră în vara lui 2012.

Pentru un producător din industria IT, prezenţa la un târg de profil, cum este CES, "este firească, iar tot mai multe produse prezentate de Lenovo la CES indică direcţia viitoare a pieţei IT, tendinţele următorului an", sunt de părere reprezentanţii Lenovo România. "Aşa s-a întâmplat de exemplu cu Yoga, un ultrabook convertibil într-o tabletă, care a semnalat apariţia pe scară largă a laptopurilor tabletă la finalul anului 2012", oferă spre exemplu compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb