LIBERALII CER RENUNŢAREA LA POSIBILUL ACORD CU FMI:  PNL va depune o moţiune dacă Guvernul nu prezintă soluţii anticriză

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 11 martie 2009

Călin Popescu Tăriceanu: Ţara noastră nu are nevoie de un împrumut de la FMI, ci de măsuri anticriză.

Călin Popescu Tăriceanu: Ţara noastră nu are nevoie de un împrumut de la FMI, ci de măsuri anticriză.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, ieri, că îi va trimite şefului statului o scrisoare prin care îi va solicita să renunţe la ideea contractării unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

"Am decis să-i trimit preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, o scrisoare în legătură cu poziţia exprimată de domnia sa, ieri, în Parlament, poziţie care s-a referit la necesitatea unui împrumut din partea FMI", a declarat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

În opinia sa, ţara noastră nu are nevoie de un împrumut de la FMI, ci de măsuri anticriză, întrucât ajutor de la FMI primesc în special ţările din lumea a treia cu economii instabile.

Tăriceanu a reafirmat că Traian Băsescu minte atunci când spune că accesarea fondurilor europene este condiţionată de un acord cu FMI.

Liderul PNL a explicat: "Nu există niciun fel de condiţie de acord cu FMI pentru accesarea acestor fonduri. Este o minciună pentru a scuza incapacitatea şi incompetenţa Guvernului condus de Traian Băsescu".

Tăriceanu a susţinut că România, ca ţară membră a UE, ar trebui să discute problemele sale financiare mai întâi cu instituţiile europene, nu cu FMI.

Liderul PNL a precizat că demersul său este unul firesc în condiţiile în care economia naţională se află în criză, arătând, în acelaşi timp, că dacă premierul Boc nu vine cu soluţii anticriză PNL ar putea depune o moţiune.

Preşedintele PNL a explicat: "Dacă acest lucru nu se întâmplă, mai avem etapa următoare care înseamnă declanşarea unei moţiuni la adresa Guvernului.

Dacă moţiunea va fi sprijinită în Parlament mai larg, acesta va fi un semnal cu atât mai puternic".

Întrebat dacă PNL s-ar putea alia cu PSD în chestiunea împrumutului de la FMI deoarece au puncte de vedere similare, Tăriceanu a afirmat că nu este vorba despre "o problemă de partide", ci de una, în primul rând, economică.

Preşedintele PNL a precizat: "România poate să-şi creeze un buget realist fără aibă nevoie de vreun fel de asistenţă. Reţeta FMI este restrângerea masivă a cheltuielilor şi această reţetă a prăbuşit multe economii".

În scrisoarea adresată şefului statului, Călin Popescu Tăriceanu îl critică dur pe Traian Băsescu pentru atitudinea pe care o are faţă de criza economică.

Documentul semnat de fostul premier precizează:

"Nu credeam că am să-l văd pe preşedintele României, stat membru al Uniunii Europene, cum stă în genunchi în faţa celor de la FMI şi le cerşeşte ajutorul. Nu credeam că am să-l văd pe preşedintele României, indiferent care este numele acestuia, confuz şi depăşit de situaţie şi uitând care este interesul românilor".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb