Libra Internet Bank ajunge astăzi la 3 emisiuni de obligaţiuni listate la bursă, în valoare totală de peste 48 milioane de euro

M.C.
Bănci-Asigurări / 16 decembrie 2022

Libra Internet Bank ajunge astăzi la 3 emisiuni de obligaţiuni listate la bursă, în valoare totală de peste 48 milioane de euro

Libra Internet Bank continuă finanţarea prin bursă şi listează a treia sa emisiune de obligaţiuni, în valoare de 4,262 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei. Obligaţiunile se tranzacţionează pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier LIBRA32E.

Potrivit sursei citate, Libra Internet Bank a vândut anul acesta 8.524 de obligaţiuni subordonate, eligibile pentru fonduri proprii de nivel 2, denominate în euro, neconvertibile şi negarantate, în cadrul unui plasament privat derulat în perioada 12-26 iulie 2022. Obligaţiunile au o valoare nominală unitară de 500 de euro, cu o scadenţă de 10 ani, la 29 iulie 2032 şi o rată a cuponului fixă de 6.5% pe an, plătibilă semestrial. Intermedierea ofertei a fost realizată de către TradeVille.

"Cele aproape 50 de milioane de euro pe care le-am atras prin cele trei emisiuni de obligaţiuni de până acum exprimă perfect nivelul ridicat de încredere de care Libra Internet Bank se bucură din partea investitorilor. Ştim să rămânem dinamici în decizii şi consistenţi în strategie, indiferent de perioadă, iar acest lucru ne asigură soliditatea şi creşterea susţinută într-o piaţă în care, de foarte mult timp, Libra Internet Bank descrie perfect profilul trendsetter-ului în banking. Este cu adevărat o mândrie pentru noi să revenim la Bursa de Valori Bucureşti, unde suntem prezenţi pentru al treilea an consecutiv. Le mulţumim investitorilor şi tuturor celor care au transformat şi cea de-a treia emisiune de obligaţiuni Libra într-o poveste de succes", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

"Cu fiecare finanţare facem un nou pas în susţinerea companiilor listate la bursă, dar şi a economiei locale. Cea de-a treia emisiune de obligaţiuni Libra, în euro, întăreşte astfel ideea că piaţa de capital reprezintă un instrument accesibil pentru emitenţii aflaţi în căutarea finanţării. Ne bucurăm că Libra a găsit în noi şi de această dată partenerul de încredere pentru susţinerea şi implementarea planurilor de creştere. Felicitări şi mult succes în continuare," a declarat Radu Hanga, Preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, subliniază sursa citată.

"Luna decembrie a adus o nouă emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, de această dată aparţinând Libra Internet Bank, care a emis obligaţiuni corporative, în valoare de peste 4 milioane de euro pe Piaţa Reglementată a bursei. În total, cele trei emisiuni de obligaţiuni Libra însumează peste 48 de milioane de euro. Încrederea acordată în mecanismele bursiere ne arată că emitenţii au găsit soluţia de care aveau nevoie pentru finanţare planurilor lor. Ne bucurăm să vedem emitenţi revenind cu emisiuni de obligaţiuni la bursă şi sperăm că tot mai multe companii listate vor profita în continuare de instrumentele pieţei locale de capital" a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

"TradeVille a avut dintotdeauna drept scop primordial sprijinirea investitorilor în efortul lor de a identifica cele mai interesante oportunităţi de investiţii. Tocmai de aceea, intermedierea cu succes a emisiunii de obligaţiuni Libra Internet Bank ne arată că putem găsi oportunităţi atractive chiar şi când piaţa nu este la cel mai înalt nivel. Ne dorim să lucrăm în continuare alături de companii performante şi care oferă randamente atractive pentru investitori. Salut cu această ocazie reuşitele Libra Internet Bank în domeniul digitalizării, aclamate de curând prin titlul de "Banca Anului pe Digitalizare" şi le urez succes în toate demersurile viitoare", a declarat Miriam Andrei, Director General TradeVille.

Prima emisiune de obligaţiuni Libra Internet Bank, în valoare de 4,29 milioane de euro, se tranzacţionează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, din 3 septembrie 2020, sub simbolul bursier LIBRA30E, în timp ce a doua emisiune de obligaţiuni, în valoare de 40 de milioane de euro, se tranzacţionează din 3 decembrie 2021, sub simbolul bursier LIBRA28E pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings, este specializată în domenii precum profesiile liberale, proiectele rezidenţiale şi agribusiness-ul. Banca acordă o atenţie deosebită tehnologiei moderne şi parteneriatelor cu fintech-urile, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb