Licitaţie pentru studiul de fezabilitate al depozitului de gaze Roman-Mărgineni

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 februarie 2008

Licitaţie pentru studiul de fezabilitate al depozitului de gaze Roman-Mărgineni

Firmele care vor să realizeze studiul de fezabilitate pentru depozitul de gaze Roman - Mărgineni, finanţat de "Romgaz", pot cumpăra caietul de sarcini şi să depună oferte până în data de 14 aprilie, a anunţat vineri, directorul general adjunct al societăţii, Lucian Stancu.

Domnia sa a precizat: "Firmele interesate de realizarea studiului de fezabilitate privind construcţia depozitului de gaze naturale de la Roman - Mărgineni, judeţul Neamţ, pot cumpăra caietele de sarcini până la 14 aprilie. Ofertele se depun tot până la această dată. De pe 14 aprilie se vor deschide ofertele, iar apoi urmează evaluarea şi anunţarea ofertei câştigătoare. Evaluarea firmelor poate dura şi două, trei săptămâni, în funcţie de Comisia de Evaluare, după care vom şti câştigătorul".

Potrivit NewsIn, studiul de fezabilitate va costa în jur de 2,2 milioane euro, bani plătiţi de către compania de stat. Realizarea studiului este estimată să dureze opt luni de la atribuirea contractului. Acesta este al doilea studiu de fezabilitate care este făcut pentru construirea depozitului de gaze de la Roman-Mărgineni.

Studiul va ajuta compania să analizeze în ce condiţii poate discuta despre o nouă afacere, cu orice companie interesată, inclusiv cu "Gazprom". Lucian Stancu a precizat că încă nu a cumpărat nimeni caietul de sarcini, la câteva zile de la publicarea ofertei pe portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice - SEAP.

Domnia sa a mai spus: "În afară de şi de , nicio altă companie nu şi-a exprimat interesul faţă de depozitul de gaze de la Roman - Mărgineni. Deocamdată, nu am fost contactaţi de altcineva şi nici noi nu am căutat pe nimeni. Pentru studiu, încă nu am văzut nicio scrisoare de interes".

După realizarea studiului, urmează o altă etapă. Compania va încerca o formă de lucru pentru dezvoltarea depozitului, fie prin crearea unui consorţiu, fie prin crearea unei societăţi mixte. Există posibilitatea ca "Romgaz" să dezvolte singur depozitul de gaze. Pentru găsirea unui partener sau grup de parteneri pentru construcţia depozitului, este posibil să fie organizată o altă licitaţie.

Preşedintele "Rompetrol", Dinu Patriciu, a declarat, pe 14 februarie, că a discutat cu "Romgaz" despre depozitul de gaze Roman - Mărgineni în urmă cu circa doi ani, dar că acum nu îl mai interesează. La rândul său, directorul general al "Romgaz", Iakob Alexa, a spus recent că Dinu Patriciu este interesat de depozit şi că a avut trei întâlniri cu omul de afaceri în acest sens. Domnia sa susţine că a încheiat un Memorandum cu "Rompetrol" în acest sens. Patriciu ar fi urmat să ia o decizie în acest sens.

Şi "Gazprom" este interesată de construirea de noi depozite de gaze naturale în România, până acum având loc mai multe întâlniri şi consultări între compania rusă şi companii de profil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb