Liderul grupării "64 de comitate" află astăzi dacă va fi eliberat

Adina Lateş
Miscellanea / 8 ianuarie 2016

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecă, astăzi, cererea de eliberare a liderului mişcării extremiste "64 de comitate" Zoltan Szocs, transmit televiziunule de ştiri.

Şeful organizaţiei a fost arestat preventiv la sfârşitul anului trecut şi este acuzat că i-ar fi instigat pe membrii grupării să confecţioneze dispozitive explozive.

Mai mult, procurorii DIICOT spun că una dintre bombe urma să fie detonată în Târgu Secuiesc, la festivităţile de Ziua Naţională a României.

Zoltan Szocs s-ar fi aflat în spatele atentatului dejucat la defilarea de 1 decembrie în Târgu Secuiesc. Anchetatorii spun că bărbatul i-ar fi instigat pe membrii organizaţiei să realizeze dispozitive explozive, pe care să le detoneze apoi în spaţii publice, aminteşte Digi24.

Zoltan Szocs nu a putut fi audiat, până la finalul lunii decembrie, pentru că nu se afla în ţară. De peste hotare ar fi încercat să ia legătura cu membrii organizaţiei în momentul în care a aflat că atentatul a fost dejucat, pentru a le cere acestora să ascundă adevărul. Din locuinţa bărbatului, procurorii au ridicat, la sfârşitul anului trecut, mai multe cărţi scrise de Wass Albert, declarat criminal de război şi condamnat la moarte în 1946.

Interceptările făcute de procurori îl surprind pe liderul mişcării trasând sarcini pentru montarea unor dispozitive explozive. Stenogramele arată că acesta îi învăţa pe adepţi să îşi ascundă urmele şi să plece din localitatea unde urma să aibă loc explozia, pentru a nu fi bănuiţi.

Potrivit interceptărilor, 20 de dispozitive explozive ar fi trebuit să fie montate în timpul defilării, iar acestea urmau să fie declanşate simultan, "să producă mult fum" şi să provoace panică.

Reprezentanţii mişcării "64 de comitate" susţin, într-un comunicat de presă, că nu ar exista dovezi clare care să-l incrimineze pe principalul suspect, Beke Istvan, în cazul atentatului dejucat la Târgu Secuiesc, la începutul lunii decembrie.

Ei afirmă că, deşi a fost efectuată o expertiză, nu ar exista elemente care să indice fabricarea unei bombe. În plus, reprezentanţii organizaţiei solicită autorităţilor să indice, "acele legi Şi paragrafe pe baza cărora a fost ordonată supravegherea totală a persoanelor legate de organizaţia celor 64 de comitate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb