LIFE IS HARD anunţă creşteri financiare pe primul trimestru 2022

G.D.
Piaţa de Capital / 13 mai 2022

LIFE IS HARD anunţă creşteri financiare pe primul trimestru 2022

LIFE IS HARD |Work Soft, companie de tehnologie listată la BVB, piata AeRo, anunţă creşteri ale tuturor indicatorilor de performanţă financiară în primul trimestru din 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 16,28%, profitul net s-a îmbunătăţit cu 39,64%, iar EBITDA este cu 49,99% mai mare decât în perioada similară din 2021. LIFE IS HARD şi-a îmbunătăţit, de asemenea, lichiditatea, şi pregăteşte achiziţia unei noi companii din tehnologie, pentru care va aloca o suma estimată la 2,8 mil euro.

Potrivit sursei citate, în prima parte a anului în curs, cifra de afaceri LIFE IS HARD a ajuns la 6.040.341 lei, din care 48,01% este aferentă diviziei de ITC & TELCO, 32,46% este generată de INSURANCE (24broker), iar 19,53% vine din alte proiecte. Cea mai mare pondere în cifra de afaceri (46,52%) o are activitatea din zona de telecomunicaţii, care a generat venituri de 2.810.057 lei.

Ritmul de creştere a veniturilor operaţionale comparativ cu cel al cheltuielilor operaţionale a avut, la rândul său, o influenţă pozitivă asupra rezultatului operaţional, aducând un profit de 521.312 lei, ceea ce semnifică o creştere cu 69,13% faţă de perioada anterioară de raportare.

Tot în primul trimestru, compania şi-a diminuat cu peste 2% datoriile, iar în ceea ce priveşte gradul de îndatorare, LIFE IS HARD prezintă un nivel redus de expunere la risc.

"Anul 2022 este marcat de două direcţii majore pentru LIFE IS HARD: continuarea creşterii accelerate iniţiată în 2020, respectiv consolidarea si securizarea asset-urilor pe care le-am dobândit în ultimele 24 de luni. Pe parcursul anului acesta vom vedea rezultate în creştere pe unele segmente de business şi respectiv investiţii pentru consolidare pe altele, mai exact pe acele zone pe care mizăm pentru a genera venituri crescute pe termen mediu şi lung.

Abordarea noastră este să accelerăm pentru prezent şi să consolidăm pentru viitor. Chiar dacă aceste demersuri aduc o presiune crescută pe echipele noastre şi presupun un efort susţinut din partea tuturor, rezultatele dovedesc că avem o strategie corectă şi responsabilă", spune Cătălin Chiş, CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie LIH.

Pentru anul în curs, LIFE IS HARD si-a stabilit mai multe ţinte, care includ continuarea campaniei de achiziţii de noi competenţe şi companii din tehnologie, respectiv generarea de venituri de 25 milioane lei şi creşterea capitalizării bursiere la 100 milioane lei, subliniază sursa citată.

Pe lista de priorităţi se află, de asemenea, creşterea performanţei echipei interne, care va fi stimulată prin programe de bonusare (Stock Option Plan) şi training care să asigure dezvoltare continuă.

LIFE IS HARD|Work Soft a înregistrat în 2021 o creştere cu 199% a cifrei de afaceri şi un profit net de 3,5 mil lei, cu 227% mai mare decât în 2020. Compania a derulat, în cursul anului trecut, mai multe activităţi care să îi ajute pe acţionari să îşi flexibilizeze portofoliul, cea mai importantă fiind splitul de acţiuni, respectiv o serie de măsuri care să aibă efecte pozitive asupra lichidităţii, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Arunca si astia cifre cu lopata in comunicate,sa nu se mai distinga nimic.

    Prin toata fumigena ramane ca isi propun capitalizare 100 mil adica dubla anul asta desi tot ei isi propun 25 m venituri si un profit 3 si ceva.Ar fi P/S de 4 . 

    Cum s-au gandit ei ca vor avea capitalizare dubla pana la sf.anului nu se stie!Ca veniturile nu le bugeteaza in mare crestere.

    O sa le dea piata capitalizare de n-o s-o poata duce! 

    Nu înțeleg această companie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb