Compania de IT "Life is Hard" (LIH), producătorul unei platforme de software pentru brokeraj în asigurări intenţionează să atragă surse de finanţare din fonduri europene nerambursabile, în limita a maxim 2.000.000 euro şi cu o cotă de cofinanţare de maxim 40.1% (inclusiv) din valoarea totală eligibilă a proiectelor, această propunere fiind pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor companiei din data de 15 februarie.
Proiectul din fonduri europene ar avea următoarele obiective (cumulate sau luate individual): - dezvoltarea de noi produse software; - accelerarea dezvoltării şi desfacerii unor produse existente; - implementarea de standarde ISO; - angajarea de personal; - achiziţia de software şi hardware în scopul creşterii competitivităţii companiei.
De asemenea, AGA va avea pe ordinea de zi aprobarea unui program de răs-cumpărare a propriilor acţiuni. Numărul maxim de acţiuni ce urmează a fi răs-cumpărate se va încadra în limita a maxim 2% din capitalul social, preţul minim de răscumpărare va fi egal cu valoarea nominală a acţiunilor (1 leu/acţiune), iar preţul maxim va fi de 9 lei/acţiune, în timp ce durata programului de răscumpărare este de 12 luni de la data publicării Hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României. Programul de răscumpărare are ca scop alocarea drept acţiuni către angajaţii şi conducerea societăţii, cu titlu de bonificaţie.
Plata acţiunilor răscumpărate se face din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii, înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale.
Compania de IT "Life is Hard" (LIH), producătorul unei platforme de software pentru brokeraj în asigurări, a înregistrat în 2015 un profit net de 698.102 de lei, în scădere cu aproape 4% faţă de 2014. Cifra de afaceri netă a fost în 2015 de 4,1 milioane de lei, în creştere cu 3,91% faţă de sfârşitul lui 2014.
Compania "Life is Hard" a debutat în luna decembrie 2015 pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Cătălin Chiş este acţionarul majoritar, cu o deţinere de 63,75% din companie, în timp ce Erik Barna deţine o pondere de 21,25% din numărul total de acţiuni.