LISTAREA "PETROM" LA BVB A CONTAT PENTRU INVESTITORI ŞI BĂNCI Compania a atras circa un miliard de euro din pieţele financiare, din octombrie 2008

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 septembrie 2009

Mariana Gheorghe, director general al "Petrom"

Mariana Gheorghe, director general al "Petrom"

Petrom este cea mai mare companie din România după valoarea de piaţă şi a înregistrat un profit net de 923 milioane lei în primul semestru al anului 2009, în scădere cu 45 la sută faţă de profitul net înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2008. Profitul net din cel de-al doilea trimestru al acestui an al Petrom a fost de 417 milioane lei, în scădere cu 39 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Petrom" a contractat cu succes circa un miliard de euro de pe pieţele financiare, începând din octombrie 2008, chiar în condiţii de criză, a declarat, ieri, directorul general (CEO) al companiei, Mariana Gheorghe, ceea ce dovedeşte încrederea în societate. Domnia sa a adăugat că listarea Petrom la Bursa de Valori Bucureşti a contat în aprecierea investitorilor şi a băncilor.

Până anul trecut, compania s-a bucurat de o situaţie financiară care i-a permis să îşi finanţeze investiţiile din surse proprii, potrivit Marianei Gheorghe, citată de Agerpres.

Listarea la bursă, în urmă cu opt ani, a adus ca avantaj, în primul rând, disciplina în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă, ceea ce a condus la standarde ridicate de transparenţă şi o dezvoltare a companiei pe principii moderne, care atrag investitorii, a explicat domnia sa.

Mariana Gheorghe a menţionat că în 2009 se împlinesc nu numai opt ani de la listarea la BVB, ci şi cinci ani de la privatizarea cu OMV, perioa­dă în care au fost realizate investiţii de 4,5 miliarde euro în modernizarea echipamentelor şi tehnologii noi, precum şi în creşterea gradului de conformare cu prevederile legale.

"Nu ne vom opri aici, ne gândim la o dezvoltare durabilă a companiei, cu o orientare şi către alte domenii din sectorul energetic - producerea de energie electrică (centrala de la Brazi), energii alternative", a mai spus oficialul Petrom.

Mariana Gheorghe vede petrolul la 70-75 de dolari/baril

Preţul petrolului va oscila înre 70 şi 75 de dolari/ baril, până la finalul aces­tui an, potrvit estimărilor directorului general al Petrom. Domnia sa nu a exclus însă şi variaţii speculative.

În prezent, petrolul se tranzacţionea­ză în jurul preţului de 68 dolari/baril, după un salt de 54% de la începutul anului, în condiţiile în care investitorii au anticipat o revenire a consumului de combustibil pentru cea mai mare economie a lumii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb