Mult discutata remaniere a clasei politice urmată de apariţia unor figuri noi, fără un trecut încărcat, are puţine şanse să se producă în viitorul apropiat. "Să se revizuiască, primesc. Dar să nu se schimbe nimic". "La vremuri noi, tot noi", sunt două "crezuri" ale politicienilor autohtoni atunci când este vorba de viitorul lor.
Primul semnal a fost dat de actuala putere. Candidaţii USL pentru alegerile parlamentare vor fi anunţaţi la jumătatea lunii octombrie, iar cei mai mulţi dintre aceştia vor fi parlamentari aflaţi în prezent în funcţie, existând şi cazuri de parlamentari trecuţi de la PDL la USL care se vor regăsi pe liste. Anunţul a fost făcut de Victor Ponta, care a confirmat că s-a întâlnit la Guvern cu ceilalţi lideri USL, precizând că a fost formată echipa care, în luna octombrie, va prezenta agenda de guvernare pentru anii următori. Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin s-au întâlnit pentru a pune la punct lansarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare din această iarnă. Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că la mijlocul lunii vitoare va avea loc la Bucureşti un eveniment la care vor participa toţi candidaţii la parlamentare, aceştia urmând să fie prezentaţi pe o scenă. "Tratatul de la Murighiol", parafat week-end-ul trecut, prin care a fost stabilit numărul de colegii eligibile ce revin PSD, PNL, UNPR şi PC, conţine, în anexă, şi o înţelegere informală privind lista candidaţilor, în care apar schimbări de colegii, dar şi nominalizări noi sau inedite. Astfel, chiar unii dintre liderii marcanţi ai USL au optat să-şi schimbe colegiul unde vor candida, în timp ce alte colegii sunt ocupate de nume noi, adică de persoane care nu fac parte din Legislativul actual. PSD şi UNPR vor avea 246 de candidaţi în colegii eligibile, restul colegiilor, adică 206, urmând să revină ACD PNL-PC. Celebri "baroni" locali reuşesc să-şi impună din nou punctul de vedere, având ca argument faptul că reuşesc să mobilizeze electoratul dintr-o zonă sau alta mult mai bine decât o figură nouă, lipsită de notorietate. Ca să înţelegem că în politică niciun divorţ nu este definitiv, actualul preşedinte al PSD, Victor Ponta, a lăsat să se înţeleagă că fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, în acest moment senator independent, ar putea candida la alegerile parlamentare susţinut de USL. Şi Geoană susţine că, "la firul ierbii", relaţia sa cu PSD nu a fost întreruptă.
Şi în cazul alianţei de dreapta constituite în jurul PDL lucrurile nu stau foarte diferit. Numele grele din partid nici nu concep să nu prindă un loc eligibil, pe lângă aceştia urmând să îşi facă loc şi tinerii oameni politici care s-au remarcat în bătălia pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. În aceste condiţii, şansele ca numărul parlamentarilor să se micşoreze, aşa cum a decis populaţia la referendumul din 2009, sunt aproape nule.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2012, 08:52)
Mizerie numele tau este politica.Tot hotii vor sa ne conduca.