Listele pentru parlamentare, pline de "baroni" şi traseişti

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie 2012

Mult discutata remaniere a clasei politice urmată de apariţia unor figuri noi, fără un trecut încărcat, are puţine şanse să se producă în viitorul apropiat. "Să se revizuiască, primesc. Dar să nu se schimbe nimic". "La vremuri noi, tot noi", sunt două "crezuri" ale politicienilor autohtoni atunci când este vorba de viitorul lor.

Primul semnal a fost dat de actuala putere. Candidaţii USL pentru alegerile parlamentare vor fi anunţaţi la jumătatea lunii octombrie, iar cei mai mulţi dintre aceştia vor fi parlamentari aflaţi în prezent în funcţie, existând şi cazuri de parlamentari trecuţi de la PDL la USL care se vor regăsi pe liste. Anunţul a fost făcut de Victor Ponta, care a confirmat că s-a întâlnit la Guvern cu ceilalţi lideri USL, precizând că a fost formată echipa care, în luna octombrie, va prezenta agenda de guvernare pentru anii următori. Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin s-au întâlnit pentru a pune la punct lansarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare din această iarnă. Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că la mijlocul lunii vitoare va avea loc la Bucureşti un eveniment la care vor participa toţi candidaţii la parlamentare, aceştia urmând să fie prezentaţi pe o scenă. "Tratatul de la Murighiol", parafat week-end-ul trecut, prin care a fost stabilit numărul de colegii eligibile ce revin PSD, PNL, UNPR şi PC, conţine, în anexă, şi o înţelegere informală privind lista candidaţilor, în care apar schimbări de colegii, dar şi nominalizări noi sau inedite. Astfel, chiar unii dintre liderii marcanţi ai USL au optat să-şi schimbe colegiul unde vor candida, în timp ce alte colegii sunt ocupate de nume noi, adică de persoane care nu fac parte din Legislativul actual. PSD şi UNPR vor avea 246 de candidaţi în colegii eligibile, restul colegiilor, adică 206, urmând să revină ACD PNL-PC. Celebri "baroni" locali reuşesc să-şi impună din nou punctul de vedere, având ca argument faptul că reuşesc să mobilizeze electoratul dintr-o zonă sau alta mult mai bine decât o figură nouă, lipsită de notorietate. Ca să înţelegem că în politică niciun divorţ nu este definitiv, actualul preşedinte al PSD, Victor Ponta, a lăsat să se înţeleagă că fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, în acest moment senator independent, ar putea candida la alegerile parlamentare susţinut de USL. Şi Geoană susţine că, "la firul ierbii", relaţia sa cu PSD nu a fost întreruptă.

Şi în cazul alianţei de dreapta constituite în jurul PDL lucrurile nu stau foarte diferit. Numele grele din partid nici nu concep să nu prindă un loc eligibil, pe lângă aceştia urmând să îşi facă loc şi tinerii oameni politici care s-au remarcat în bătălia pentru suspendarea pre­şedintelui Traian Băses­cu. În aces­te condiţii, şansele ca numărul parlamentarilor să se micşoreze, aşa cum a decis populaţia la referendumul din 2009, sunt aproape nule.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mizerie numele tau este politica.Tot hotii vor sa ne conduca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb