Liviu Dragnea a susţinut, la Strasbourg, o alocuţiune privind proiectul descentralizării

F. A.
Politică / 31 octombrie 2013

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a susţinut, în plenul Congresului de la Strasbourg, o alocuţiune privind prezentarea modului în care proiectul descentralizării propus de ministerul pe care îl conduce poate contribui la o reală aplicare, în ţara noastră, a principiilor Cartei Europene a Autonomiei Locale, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Alocuţiunea a fost prezentată în cadrul lucrărilor celei de-a 25-a sesiuni a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale (CPLR) al Consiliului Europei (CE), de la Strasbourg.

Domnia sa a declarat: "Până nu demult, am fost membru activ al acestei instituţii şi şef al delegaţiei României la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale. Cunosc foarte bine principiile Cartei Autonomiei Locale şi importanţa reflectării acestora în sistemele locale şi regionale din Europa. Mă bucur că la această sesiune s-a realizat un vechi deziderat, şi anume ratificarea Cartei de toate cele 47 de state membre ale organizaţiei".

În ceea ce priveşte implementarea, în ţara noastră, a principiilor Cartei, ratificată încă din 1997, Dragnea a subliniat că autonomia locală a fost recunoscută în legislaţia românească şi că există încă unele constrângeri legale şi administrative care limitează capacitatea autorităţilor locale de a soluţiona în nume propriu o parte importantă din serviciile publice destinate cetăţenilor, informează sursa citată.

Ministrul MDRAP a mai precizat: "Acestea sunt, în linii mari, motivele pentru care actualul Guvern al României şi-a propus ca obiectiv major realizarea unei reforme administrative consistente, însoţită de o reorganizare administrativ-teritorială care să reaşeze întreaga administraţie publică pe un nou cadru adecvat realităţilor şi relaţiilor intracomunitare din Uniunea Europeană. Guvernul pe care îl reprezint astăzi aici are toată determinarea politică pentru realizarea acestei reforme. Anul 2013 poate rămâne în istoria ţării ca reper pentru apropierea administraţiei de cetăţeni".

Liviu Dragnea a vorbit, totodată, despre debirocratizare, optimizare şi informatizare, ca direcţii cheie de reducere a costurilor sistemului public, în contextul crizei economice globale, potrivit aceleiaşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb