LIVIU DRAGNEA:  "E pentru prima oară când salariile cresc într-un mod serios şi apar nemulţumiri"

Andrei Stan
Politică / 2 noiembrie 2017

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, la Deva, că trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat nu va afecta veniturile salariaţilor şi nici pe angajatori, el adăugând că trebuie aflat ce e în spatele grevei generale anunţate de centrala sindicală CNSLR Frăţia, în condiţiile în care "este pentru prima dată când salariile cresc într-un mod serios pentru toată lumea" şi "apar nemulţumiri", potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea a spus: "Eu nu-mi aduc aminte să fi vorbit cu vreun om de afaceri, în ultima perioadă, şi să spună că este afectat de acest lucru (trecerea contribuţiilor sociale la angajaţi, n.red). (...) Angajatorul face mai puţine ordine de plată şi nu mai are atât de multe contribuţii. De asemenea, nu se mai pune problema ca un angajator să nu plătească acele contribuţii pentru că ele vor fi stopate la sursă, fiind vorba de contribuţii în contul angajatului".

Liderul PSD a afirmat că a avut discuţii şi cu administraţia Uzinelor "Dacia", el arătând că persoanele din conducerea companiei nu i-au spus că ar avea probleme de pe urma transferului contribuţiilor sociale la angajaţi.

Dragnea a precizat: "Nu au de gând să micşoreze salariile nete pentru niciun angajat. Şi niciun om de afaceri normal la cap şi de bună credinţă nu-şi va permite să se folosească de această modificare pentru a scădea salariul angajatului".

Întrebat despre greva generală anunţată de CNSLR Frăţia, preşedintele PSD a afirmat că încearcă să înţeleagă ce se află în spatele acestei acţiuni, apreciind că este pentru prima dată când salariile se majorează semnificativ, iar sindicatele sunt nemulţumite.

Liviu Dragnea a mai declarat: "Încercăm să aflăm ce se află în spatele acestei acţiuni. Este pentru prima dată când se măresc salariile într-un mod serios pentru toată lumea, salariul minim este mărit în fiecare an, cash-ul pe care angajatul îl duce acasă este mai mare, contribuţia la pensii va creşte de 2,5 ori, cel puţin, şi apar nemulţumiri. Guvernul a discutat foarte mult cu mai multe sindicate. Una spun la o întâlnire când sunt mai mulţi, alta spun când sunt în discuţii particulare".

Liderul PSD şi premierul Mihai Tudose s-au aflat astăzi într-o vizită în judeţul Hunedoara, prilej cu care cei doi s-au întâlnit cu angajaţii şi sindicatele de la termocentrala Mintia şi cu oamenii de afaceri membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie Hunedoara.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu te aştepta să ţi se mulţumească atunci când faci un bine poporului: dintre toate dobitoacele, el este cel mai nerecunoscător.

    aforism clasic de Pitagora din Legile morale şi politice 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb