Liviu Voinea: Managementul privat ar trebui să fie introdus numai la companiile cu pierderi

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 septembrie 2011

Liviu Voinea: "Măsura de a introduce management privat la companiile cu profit este discutabilă. Iar salariile pe care ar trebui să le primească managerii sunt prea mari, indiferent de performanţele pe care le ating".

Liviu Voinea: "Măsura de a introduce management privat la companiile cu profit este discutabilă. Iar salariile pe care ar trebui să le primească managerii sunt prea mari, indiferent de performanţele pe care le ating".

Directorul executiv al Grupului de Economie Aplicată, Liviu Voinea, consideră că noul proiect de lege privind introducerea managementului privat la companiile deţinute de stat "este inutil", în contextul în care conducerea va avea nevoie de aprobarea unui Consiliu de Administraţie care este politizat. Acesta consideră că salariile pe care managerii ar urma să le primes-că sunt prea mari, chiar şi dacă veniturile se calculează în funcţie de performanţe.

"Introducerea managementului privat este necesară în cazul companiilor care nu performează. Nu este nevoie acolo unde există monopol, ci acolo unde sunt pierderi. Măsura de a introduce management privat la companiile cu profit este discutabilă. Iar salariile pe care ar trebui să le primească managerii sunt prea mari, în opinia mea, indiferent de performanţele pe care le ating", a afirmat Liviu Voinea, citat de Agerpres.

Directorul Executiv al GEA a adăugat că introducerea unui management privat este o soluţie insuficientă, această măsură fiind oportună dacă şi legislaţia în domeniu ar fi modificată.

"Este nevoie de o altă legislaţie. Nu este suficient introducerea managementului privat. La Consiliile de Aministraţie ale companiilor ar trebui schimbat ceva, ar trebui eliminate legăturile politice. Un manager care are nevoie de aprobarea unui astfel de Consiliu de Administraţie nu face mare lucru", a menţionat Liviu Voinea.

În ceea ce priveşte impactul asupra pieţei, în condiţiile în care o parte din societăţi deţin acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, analistul economic a subliniat că pentru a înregistra lis-tări de succes, este necesară Legea Gu-vernanţei Corpo-rative.

"Asupra pieţiei financiare aceste măsuri nu vor avea un impact aşa mare. Majoritatea companiilor sunt deţinute de stat. Chiar şi în cazul companiilor private, cum este Petrom, care are şi management privat, listările pot să nu înregistreze succes. Soluţia ar fi Legea Guvernanţei Corporative", a precizat Voinea.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce destept este Voinea. Sa scoata din rahat managementul privat, dupa ce ei au furat pina nu au mai stiut ce sa faca cu banii. NU. Toate companiile mari indiferent daca au profit sau pierderi trbuiesc sa aive management privat. Numai asa vor fi obligate sa fie transparente in tot ce fac.Asa ca Voinea, stai cuminte, nu vorbi fara sa gindesti si in plus lumea ar putea intelege ca ai niscaiva interese pe ici pe colo.

    1. Mihai Gafa; asta cred ca-i numele care trebuie sa-l aive !. 

    ceva normla vom auzi vreodata de la omul asta ??? cate sanse sa-i mai dam ... orice tampenie scoate pe gura se face articole despre ea ... pana cand va trebui sa suportam asta?

    1. ar trebui sa aive !!? si ceva normal, nu ?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb