Lorimer Ventures a ieşit din acţionariatul Purcari

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 3 octombrie 2019

Lorimer Ventures a ieşit din acţionariatul Purcari

Victor Bostan, director general Purcari Wineries: "Înţelegem necesitatea fondurilor de private-equity de a ieşi din acţionariat, în special după o durată a investiţiei de nouă ani"

Compania nu a încasat niciun bani de pe urma tranzacţiei

Actualizare - Pachetul de 22,69% din Purcari a fost vândut pentru 90,78 milioane de lei, echivalentul unui preţ de 20 lei/acţiune

--------

Lorimer Ventures, holding deţinut în totalitate de Emerging Europe Growth Fund II şi administrat de Horizon Capital şi-a vândut participaţia de 22,69% din Purcari Wineries (WINE), printr-o ofertă de vânzarea accelerată, operaţiune ce marchează ieşirea holding-ului cu sediul în Cipru din acţionariatul producătorului de vinuri, se arată într-un comunicat remis astăzi de companie către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Vasile Tofan, preşedintele Consiliului de Administraţie al Purcari Wineries şi Partener Horizon Capital, a declarat: "Suntem mulţumiţi de randamentul total livrat pentru investitorii EEGF II de la momentul investiţiei în 2010. În acelaşi timp, sunt ferm convins că Purcari este abia la începutul unui parcurs care va lăsa o moştenire enormă în lumea vinului, livrând rezultate remarcabile către investitorii care au susţinut viziunea ambiţioasă a companiei".

La rândul său, Victor Bostan, fondator şi director general al producătorului de vinuri din Republica Moldova a spus: "Purcari Wineries a beneficiat foarte mult de-a lungul anilor de parteneriatul său cu Horizon Capital, reuşind realizări importante împreună, inclusiv listarea grupului la Bursa de Valori Bucureşti în 2018 (...). Înţelegem necesitatea fondurilor de private-equity de a ieşi din acţionariat, în special după o durată a investiţiei de nouă ani. Ca fondator şi CEO Purcari, salut investitorii instituţionali care au achiziţionat acest pachet de acţiuni şi ne angajăm să continuăm să creăm valoare şi să livrăm randamente superioare pentru toţi acţionarii noştri".

În urma tranzacţiei Purcari nu va încasa nicio sumă de bani, se arată în raportul companiei, care nu precizează identitatea cumpărătorului şi nici preţul achitat pentru pachetul de 22,69% din acţiunile producătorului de vinuri.

WOOD & Company Financial Services a avut rolul de Coordonator Global şi Deţinător Comun al Registrului de Subscrieri în cadrul operaţiunii de piaţă,

iar Raiffeisen Bank şi Raiffeisen Centrobank au avut rolul de Deţinători Comuni ai Registrului de Subscrieri.

La listarea Purcari Wineries din ianuarie 2018, Horizon Capital a vândut un pachet de circa 40,9% din companie.

După primul semestru al acestui an, producătorul de vinuri şi-a majorat veniturile cu 25%, până la 87,79 milioane lei, de la 69,96 milioane lei, în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net a crescut cu 7%, la 17,12 milioane lei, de la 15,97 milioane de lei.

Cu o deţinere de 25,03%, Victor Bostan, fondatorul Purcari este cel mai mare acţionar al companiei.

Alţi acţionari importanţi ai societăţii sunt Franklin Templeton Investments, Magna Umbrella Fund PLC, SEB SICAV 2 şi IFC (International Financial Corporation).

La preţul acţiunii WINE de ieri, de 21,5 lei/unitate, valoarea de piaţă a Purcari la Bursa de Valori Bucureşti era 430 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb