Luare de ostatici într-un hotel din Mali: 12 morţi, printre care 5 militari

Alexandru Costea
Internaţional / 8 august 2015

Sursă militară: "Ostatici au fost eliberaţi, 5 străini evacuaţi"

Douăsprezece persoane, printre care cinci militari din Mali, au fost ucişi în timpul luării de ostatici dintr-un hotel din Sevare, în centrul Mali, conform unui bilanţ comunicat astăzi de responsabili ai armatei şi guvernului din Mali, transmit agenţiile de presă AFP şi Reuters.

"Au existat 12 morţi în total" în timpul operaţiunilor legate de atacul de la hotelul Byblos - cinci membri ai forţelor armate maliene, cinci terorişti şi "doi albi" ale căror identităţi şi naţionalităţi sunt în curs de verificare, a afirmat o sursă militară citată de AFP. Potrivit acesteia, cadavrul unuia dintre cei doi albi s-a aflat mult timp în faţa hotelului, fiind vizibil de ieri dimineaţă.

Un purtător de cuvânt al guvernului, citat de Reuters, susţine că în atac au murit cinci soldaţi, patru terorişti şi trei ostatici, cărora nu le-a precizat identitatea. "Aşteptăm informaţii suplimentare de la misiunea ONU", a declarat Choguel Kokala Maiga.

O sursă din cadrul Ministerului Apărării a spus că în ceea ce-i priveşte pe militarii malieni, "bilanţul morţilor nu s-a schimbat faţă de ieri", fiind vorba de cinci morţi.

Ieri seară, guvernul din Mali a anunţat un bilanţ provizoriu de "cinci morţi, doi răniţi" din cadrul forţelor armate şi "doi morţi" în tabăra atacatorilor, precum şi arestarea a şapte suspecţi.

Anterior, o sursă militară vorbise despre opt morţi - trei militari, doi terorişti şi "trei cadavre vizibile în faţa hotelului alături de un microbuz calcinat", printre care şi cel al unui bărbat alb.

Misiunea ONU în Mali (Minusma) a vorbit la rândul său despre moartea în atac a unui membru al personalului internaţional asociat Minusma.

Operaţiunea de eliberare a persoanelor ţinute ostatice de ieri dimineaţă de un comando armat la Sevare, în centrul Mali, a fost încheiată, au anunţat astăzi surse militare maliene, fără a indica însă un bilanţ.

"Un număr" de persoane ţinute ostatice de ieri dimineaţă de un comandou armat la Sévaré în centrul Mali au fost eliberate în noaptea de ieri spre astăzi şi cinci străini au fost evacuaţi, potrivit unor surse militare din Mali.

O altă sursă, citată de AFP, a anunţat o intervenţie a forţelor speciale care au eliberat mai mulţi ostatici. "Cinci străini au fost evacuaţi spre Bamako", a mai spus a doua sursă, care nu a fost în măsură să precizeze cetăţenia lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb