Luca-Nicolae Iacobici a refuzat postul de membru provizoriu al directoratului Transelectrica

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 15 iunie 2017

Luca-Nicolae Iacobici a refuzat postul de membru provizoriu al directoratului Transelectrica

Luca-Nicolae Iacobici a informat, luni, compania "Transelectrica" că nu acceptă mandatul de membru provizoriu al directoratului acordat de către Consiliul de Supraveghere în 29 mai, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Pe 31 mai,Consiliul de Supraveghere al "Transelectrica" a numit-o pe Georgeta-Corina Popescu în funcţia de preşedinte al Directoratului, începând cu data de 1 iunie, motivând, atunci, că nu a intervenit acceptarea expresă a mandatului de membru al Directoratului de către Luca-Nicolae Iacobici, numit iniţial în acest post.

Compania a transmis, ieri: "Prin urmare, în data de 13 iunie, având în vedere neîndeplinirea condiţiei cu privire la numirea unui membru al directoratului (...), Consiliul de Supraveghere a constatat vacantarea unui loc în directoratul companiei începând cu data de 1 iunie".

La finalul lunii mai, acţionarii transportatorului de energie au numit şapte membri provizorii în Consiliul de Supraveghere, cu mandate de patru luni. Noii membri sunt Ştefan Valeriu Ivan (funcţionar cu statut special în "Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională"), Marius Iulian Carabulea (secretar general în Ministerul Economiei), Iulius Dan Plaveti (fost director general al Tarom şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei), Bogdan Bobora (controller financiar la Heidelbergcement România), Beatrice Ambro (director general la firma de contabilitate Eficient Accounting), Cristian Eugen Radu (fost director de vânzări la Carpatica Asig) şi Corneliu Soroceanu (director executiv al Romenergo).

Transelectrica a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 71,05 milioane lei, în scădere cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mai mare decât veniturile, potrivit News.ro.

Veniturile totale au crescut în perioada ianuarie-martie cu 49%, la 1,125 miliarde lei, de la 755,23 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb